Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej
- Kategoria:
- poradniki
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Poligraf
- Data wydania:
- 2020-11-02
- Data 1. wyd. pol.:
- 2020-11-02
- Liczba stron:
- 200
- Czas czytania
- 3 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381593748
- Tagi:
- gastronomia lokal biznes
Jacek Czauderna – twórca i właściciel marki oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat – doskonale zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją praktyczną wiedzą dzieli się m.in. jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym dystrybutorem kawy Jacobs i Piazza D’Oro oraz herbat Pickwick. Absolwent Wydziału Prawa i Administracji UJ, a także MBA University of Bradford, London Management School.
"Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej" to lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą prowadzić rentowny biznes w sektorze HORECA. Autor bezkompromisowo obala mity, podważa utarte schematy i pokazuje, jak zarobić przyzwoite pieniądze na gastronomii. Bazując na własnych doświadczeniach, przestrzega przed zaniedbaniami, które prowadzą do upadku. Daje jednocześnie liczne wskazówki, jak optymalizować, zarządzać, planować. To poradnik drogowskaz napisany przez człowieka sukcesu – twórcę marki i sieci lokali.
Ufam, że lektura podręcznika wesprze Was w podejmowaniu życiowych decyzji. Warto poświęcić jej czas. – Jarek Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
Uważam, że każdy, kto przeczyta, zacznie inaczej patrzeć na swój gastro biznes. Gwarantuję. – Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Autor merytorycznie pokazuje blaski i mroki prowadzenia biznesu gastronomicznego. Idealna pozycja dla tych, którym marzy się własna działalność kulinarna. – Jan Kuroń, kucharz, znany m.in. z autorskiego cyklu „Jasiek zna się”, DDTVN
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 4
- 2
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej
Dodaj cytat
Opinia
Książka na pewno jest warta uwagi, szczególnie dla osób, które myślą o swoim biznesie/restauracja. Sporo przydatnych porad i wskazówek, które można wykorzystać. W szczególności warto wyciągnąć wnioski ze wskazanych błędów. Tym niemniej, książka chyba powstała w celu promocji szkoleń prowadzonych przez autora. Ilość wzmianek o ww. informacji była zdecydowanie zbyt duża i niszczy dosyć pozytywne wrażenie z tej książki (gdyby nie to dałbym 7).
Książka na pewno jest warta uwagi, szczególnie dla osób, które myślą o swoim biznesie/restauracja. Sporo przydatnych porad i wskazówek, które można wykorzystać. W szczególności warto wyciągnąć wnioski ze wskazanych błędów. Tym niemniej, książka chyba powstała w celu promocji szkoleń prowadzonych przez autora. Ilość wzmianek o ww. informacji była zdecydowanie zbyt duża i...
więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to