Jedz jak geniusz

Okładka książki Jedz jak geniusz
Max Lugavere Wydawnictwo: Kompania Mediowa poradniki
382 str. 6 godz. 22 min.
Kategoria:
poradniki
Tytuł oryginału:
Genius foods
Wydawnictwo:
Kompania Mediowa
Data wydania:
2021-10-27
Data 1. wyd. pol.:
2021-10-27
Liczba stron:
382
Czas czytania
6 godz. 22 min.
Język:
polski
ISBN:
9788396062994
Tłumacz:
Piotr Kostrzewski
Tagi:
bestseller bestseller nyt zdrowie mózg sprawność żywienie alzheimer umysł warzywa młodość witalność forma nauka brokuły ryby awokado dieta dietetyka superumysł zdrowie mózgu
Średnia ocen

                7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
146 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
394
39

Na półkach: , , , ,

DNF - Niewyobrażalne, jak zaprzeczeniem zdrowia musiałaby być osoba korzystająca ze wskazówek w książce i jedząca 1l oliwy tygodniowo. Dodatkowo zalecanie wołowiny jako remedium na większość niedoborów to proszenie się o zawał serca. Autor wspomina o Japończykach jako zdrowym narodzie, bo ich dieta jest bogata w ryby, pomijając fakt, że Japonia to też kraj ryżu, makaronu i pierożków, co przeczy jego tezie o węglowodanach jako źródle całego zła świata. Odrzuca też roślinne źródła kwasów Omega 3, mimo że wskazuje na produkty w nie bogate, a opowiada o tym, że zwierzęta i ryby, żeby być dobrym źródłem Omega, muszą odżywiać się trawą albo glonami (może warto jednak pójść do źródła, czyli do roślin i glonów właśni ?). Szczególnie ciekawa jest koncepcja, że rozkładanie ALA jest gorsze że względu na ewolucję i dostosowanie organizmów do dostatku mięsa i ryb - z tego co mi wiadomo, ewolucja potrzebuje pokoleń, a dostatek mięsa i ryb dla wiekszosci populacji, nie tylko klas wyższych i nie tylko od święta i w ograniczonych ilościach, to kwestia ostatnich kilkudziesięciu lat... Pierwsze czerwone lampki dotyczące tej pozycji powinny zapalić mi się wcześniej - autor nie jest osobą ze świata medycyny, a powoływany w książce jet tylko jeden autorytet medyczny. Powinnam odłożyć tę książkę po zdaniu "Tłuszcz odkładający się z nadmiaru węglowodanów" - tak nie działa tycie... Jeden plus za krytykę wysoko przetworzonej żywności, to nie służy nikomu

DNF - Niewyobrażalne, jak zaprzeczeniem zdrowia musiałaby być osoba korzystająca ze wskazówek w książce i jedząca 1l oliwy tygodniowo. Dodatkowo zalecanie wołowiny jako remedium na większość niedoborów to proszenie się o zawał serca. Autor wspomina o Japończykach jako zdrowym narodzie, bo ich dieta jest bogata w ryby, pomijając fakt, że Japonia to też kraj ryżu, makaronu i...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    215
  • Przeczytane
    162
  • Teraz czytam
    20
  • Posiadam
    16
  • Audiobook
    7
  • 2022
    7
  • 2021
    3
  • Naukowe
    2
  • 2023
    2
  • Zdrowie
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Jedz jak geniusz


Podobne książki

Przeczytaj także