Fermentacja warzyw
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- Fermented vegetables
- Wydawnictwo:
- Vivante
- Data wydania:
- 2017-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-01-01
- Liczba stron:
- 368
- Czas czytania
- 6 godz. 8 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365601209
Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
– podstawy procesów fermentacji,
– rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
– problemy, jakie możesz napotkać,
– przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 25
- 4
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Opinia
Książka „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey @wydawnictwo_vivante nie znajdziemy przepisów kulinarnych. Mamy możliwość eksperymentowania z kiszonkami i fermentacją w naszej kuchni. W publikacji mamy okazję zapoznania się z naturalnym przetwarzaniem i konserwowaniem warzyw oraz owoców. „Fermentacja warzyw” to książka wydana przez wydawnictwo Vivante. Autorami są Kirsten K. Shockey i Christopher Shockey. Właśnie oni interesowali się fermentacją od lat, zgłębili iwy temat dokładnie i głęboko. Wstęp zachęca nas do zagłębienia się w publikacje. W wstępie możemy przeczytać o początkach przygody autorów z fermentacją. Książka odpowiada nam na trudne i wątpliwe pytania. Możemy tutaj znaleźć odpowiedzi na kilka nurtujących nas pytań o białym nalocie na kiszonce: Wyrzucić? Nie wyrzucić? Czy to może pleśń? Da się to wszystko dobrze usunąć? Czy musimy wyrzucić zawartość 4 litrowego naszego słoika? Treść w książce „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey jest rozplanowana od początku do końca. 50 stronach przeczytamy informacje o fermentacji, przyrządach i naczyniach Nam się przydadzą do niej.
Na kolejnych stronach mamy możliwość zapoznania się z kiszeniem: kapusty, kimchi, batatów, czosnki, grzybów, kukurydzy, okra, selery naciowego, etc. W książce „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey można zapoznać się z informacjami ile zdrowia mają kiszone warzywa. Sami musimy sobie odpowiedzieć na pytanie: Czy warto jeść kiszonki? Na końcu książki „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey znajdziemy przepisy, które na pewno kiedyś wykorzystam i nie jedno warzywo będzie w opisany sposób ukiszone. Moją uwagę przyciągnął przepis na ciasto marchewkowe z wykorzystaniem kiszonej marchewki.
Książka „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey @wydawnictwo_vivante nie znajdziemy przepisów kulinarnych. Mamy możliwość eksperymentowania z kiszonkami i fermentacją w naszej kuchni. W publikacji mamy okazję zapoznania się z naturalnym przetwarzaniem i konserwowaniem warzyw oraz owoców. „Fermentacja warzyw” to książka wydana przez wydawnictwo Vivante. Autorami...
więcej Pokaż mimo to