rozwiń zwiń

Fermentacja warzyw

Okładka książki Fermentacja warzyw
Christopher ShockeyKirsten Shockey Wydawnictwo: Vivante kulinaria, przepisy kulinarne
368 str. 6 godz. 8 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Fermented vegetables
Wydawnictwo:
Vivante
Data wydania:
2017-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2017-01-01
Liczba stron:
368
Czas czytania
6 godz. 8 min.
Język:
polski
ISBN:
9788365601209
Średnia ocen

                10,0 10,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
10,0 / 10
3 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
42
40

Na półkach:

Książka „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey @wydawnictwo_vivante nie znajdziemy przepisów kulinarnych. Mamy możliwość eksperymentowania z kiszonkami i fermentacją w naszej kuchni. W publikacji mamy okazję zapoznania się z naturalnym przetwarzaniem i konserwowaniem warzyw oraz owoców. „Fermentacja warzyw” to książka wydana przez wydawnictwo Vivante. Autorami są Kirsten K. Shockey i Christopher Shockey. Właśnie oni interesowali się fermentacją od lat, zgłębili iwy temat dokładnie i głęboko. Wstęp zachęca nas do zagłębienia się w publikacje. W wstępie możemy przeczytać o początkach przygody autorów z fermentacją. Książka odpowiada nam na trudne i wątpliwe pytania. Możemy tutaj znaleźć odpowiedzi na kilka nurtujących nas pytań o białym nalocie na kiszonce: Wyrzucić? Nie wyrzucić? Czy to może pleśń? Da się to wszystko dobrze usunąć? Czy musimy wyrzucić zawartość 4 litrowego naszego słoika? Treść w książce „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey jest rozplanowana od początku do końca. 50 stronach przeczytamy informacje o fermentacji, przyrządach i naczyniach Nam się przydadzą do niej.
Na kolejnych stronach mamy możliwość zapoznania się z kiszeniem: kapusty, kimchi, batatów, czosnki, grzybów, kukurydzy, okra, selery naciowego, etc. W książce „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey można zapoznać się z informacjami ile zdrowia mają kiszone warzywa. Sami musimy sobie odpowiedzieć na pytanie: Czy warto jeść kiszonki? Na końcu książki „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey znajdziemy przepisy, które na pewno kiedyś wykorzystam i nie jedno warzywo będzie w opisany sposób ukiszone. Moją uwagę przyciągnął przepis na ciasto marchewkowe z wykorzystaniem kiszonej marchewki.

Książka „Fermentacja warzyw” Kirsten i Christopher Shockey @wydawnictwo_vivante nie znajdziemy przepisów kulinarnych. Mamy możliwość eksperymentowania z kiszonkami i fermentacją w naszej kuchni. W publikacji mamy okazję zapoznania się z naturalnym przetwarzaniem i konserwowaniem warzyw oraz owoców. „Fermentacja warzyw” to książka wydana przez wydawnictwo Vivante. Autorami...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    25
  • Posiadam
    4
  • Przeczytane
    4
  • Zdrowie
    1
  • Ulubione
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1
  • Kulinarnie
    1
  • Książka papierowa
    1
  • Domowa biblioteka
    1
  • ! BŚ
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Fermentacja warzyw


Podobne książki

Przeczytaj także