Część III. Zemsta Sithów - album
- 2005-05-13
- 83-241-2129-3
- Maciej Szymański
- Gwiezdne wojny Star Wars album
Ten album, pełen oszałamiających wizji wykreowanych przez światowej klasy artystów, odsłania kulisy tworzenia wielkiego finału gwiezdnej sagi. Przez kilka lat zespół twórców starannie dobranych przez George'a Lucasa intensywnie pracował, starając się tchnąć życie w niezapomniane istoty, egzotyczne światy i niesamowitą akcję filmu. Razem tworzyli projekty postaci, kostiumów, robotów i statków kosmicznych, pejzaże dalekich planet, tła i animatykę. Oto wybór najlepszych prac zespołu, niepublikowane szkice kadrów, modele i obrazy stworzone przez studio ILM i kronika fascynujących podróży - od wstępnych koncepcji do kinowych ekranów. Setki znakomitych prac i liczne anegdoty przybliżają:
*Postać Dartha Vadera i miejsce, w którym został stworzony
*Scenerię i przebieg wielkiego pojedynku między Anakinem Skywalkerem a Obi-Wanem Kenobim
*Ewolucję postaci generała Grievousa, nowej ikony zła, od wstępnych szkiców po animacje wykonane przez ILM
*Fantastyczne, barwne projekty kostiumów, broni, pejzaży i pojazdów kosmicznych
*Pomysły twórców, których niezwykłe prace umożliwiły realizację wizji Lucasa
To niekończąca się artystyczna uczta dla oczu i umysłów fanów GWIEZDNYCH WOJEN na całym świecie!
Polecam fanom SW, pozycja obowiązkowa!
Polecam fanom SW, pozycja obowiązkowa!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeżeli ktoś lubi czytać i przeglądać albumy, może być zachwycony. Ja nie przepadam. "Zemstę Sithów" dostałem na 18-ste urodziny od Przyjaciół, więc przeczytałem od deski do deski, ale nie jest to książka, którą z chęcią przeczytałbym jeszcze raz.