Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św.Hildegardy
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Esprit
- Data wydania:
- 2017-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2017-01-01
- Liczba stron:
- 176
- Czas czytania
- 2 godz. 56 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365706942
- Tłumacz:
- Edyta Panek
Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Pasquale Piccinno włoski kucharz klasztorny przez osiem lat zgłębiał zalecenia i porady kulinarne św Hildegardy z Bingen na temat orkiszowej kuchni i stosowanych w niej przypraw. Orkisz uprawiano powszechnie od epoki brązu i był bardzo popularny w Europie do czasów średniowiecznych. Święta nie znała wielu popularnych obecnie produktów takich jak ziemniak, papryka czy pomidor ale jak podaje autor książki opisała je w swoich wizjach. Pasquale połączył więc w tej książce średniowieczną kuchnie z kuchnią włoską i obecnymi w niej warzywami zachowując zalecenia mniszki.
Pasquale Piccinno włoski kucharz klasztorny przez osiem lat zgłębiał zalecenia i porady kulinarne św Hildegardy z Bingen na temat orkiszowej kuchni i stosowanych w niej przypraw. Orkisz uprawiano powszechnie od epoki brązu i był bardzo popularny w Europie do czasów średniowiecznych. Święta nie znała wielu popularnych obecnie produktów takich jak ziemniak, papryka czy...
więcej Pokaż mimo to