Mamy dla Mamy, tom I. Ciąża – jak się przygotować na życiową rewolucję?

- poradniki dla rodziców
- Mamy dla Mamy
- Mamy dla Mamy
- 2020-04-04
- 2020-04-04
- ciąża macierzyństwo mamy dla mamy poradnik dla rodziców książka dla rodziców wychowanie wychowanie dzieci poradnik dla kobiet w ciąży książka dla kobiet w ciąży rodzicielstwo
Ponad 380 stron, 89 rozdziałów na temat okresu przygotowania na pojawienie się dziecka. Każdy z nich ma swoją autorkę, ale jest efektem dyskusji kilkuset mam!
Działy w książce:
– Dziecko: Zdrowie i Rozwój
– Mama: Zdrowie, Psychologia i Relacje
– Poród
– Połóg.
Dodaj cytat z książki Mamy dla Mamy, tom I. Ciąża – jak się przygotować na życiową rewolucję?
Dodaj cytat
Kompletna. Kompendium wiedzy. W zasadzie można przeczytać tylko tę pozycję, jest w niej wszystko. Polecam
Pokaż mimo toŚrednia ocena książki mocno ZAWYŻONA przez sztuczne komentarze, kupowane opinie lub boty - wystarczy przejrzeć sobie opinie od początku, żeby zobaczyć wysokie wystawiane z kont, które dziwnym trafem oceniają tylko obie części tej książki. Tak wysoka cena powinna iść razem z wysoką jakością, a niestety idzie z wysoko zakrojoną kiepskiej jakości akcją marketingową.
Radzę skorzystać z innych dostępnych książek z lepszą i pewniejszą renomą, w tym wielu tytułów w lokalnych bibliotekach.
więcej Pokaż mimo toRadzę...
Świetny, przejrzysty i konkretny poradnik dla przyszłych mam. Podzielony na spójne sekcje z tematami ewoluującymi wraz z zaawansowaniem ciąży.
Pokaż mimo toNie jest to poradnik krok po kroku, informacje nie są zbyt uporządkowane, a raczej po prostu zebrane w jednym miejscu. Jednak warto sięgnąć po tę książkę, bo porusza wiele różnych tematów związanych z ciążą, porodem, połogiem czy przygotowaniem się na przyjście noworodka. Nie można tego jednak traktować jako jedyne źródło wiedzy i warto sobie gdzieś indziej rozszerzać dane zagadnienia.
Nie jest to poradnik krok po kroku, informacje nie są zbyt uporządkowane, a raczej po prostu zebrane w jednym miejscu. Jednak warto sięgnąć po tę książkę, bo porusza wiele różnych tematów związanych z ciążą, porodem, połogiem czy przygotowaniem się na przyjście noworodka. Nie można tego jednak traktować jako jedyne źródło wiedzy i warto sobie gdzieś indziej rozszerzać dane...
więcej Pokaż mimo toGdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ogarnęła mnie panika :D Przyjaciółka podarowała mi tę książkę i to było to! Dzięki niej zapanowałam nad chaosem panującym w mojej głowie, uporządkowałam tematy do ogarnięcia, dowiedziałam się, co właściwie mnie czeka i jak się na to przygotować. Ogrom, ogrom, ogrom praktycznych porad od autorek - kobiet (położnych, lekarek, dietetyczek, psycholożek, fizjoterapeutek, CDL),które same są mamami :) Nie oddam tej książki nigdy!
Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ogarnęła mnie panika :D Przyjaciółka podarowała mi tę książkę i to było to! Dzięki niej zapanowałam nad chaosem panującym w mojej głowie, uporządkowałam tematy do ogarnięcia, dowiedziałam się, co właściwie mnie czeka i jak się na to przygotować. Ogrom, ogrom, ogrom praktycznych porad od autorek - kobiet (położnych, lekarek,...
więcej Pokaż mimo toŻyczę wszystkim mamom, żeby trafiły na te książki! Przeczytałam 1 i 2 tom, dziadkowie też dostali swoją wersję i jestem bardzo wdzięczna za to, że ta książka powstała, są w niej odpowiedzi na większość moim pytań i wątpliwości!
Pokaż mimo toHej, muszę się z Wami podzielić moim odkryciem - "Mamy dla Mamy - ciąża!" Serio, ta książka to jak skarb, którego nie wiedziałam, że potrzebuję. Zaczęłam ją czytać zaraz jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży i od tej pory, nie mogę się od niej oderwać! Coś niesamowitego, ile w niej praktycznych informacji.
Najbardziej uwielbiam część z historiami innych kobiet - są tak piękne i pełne emocji, dają mi duuuużo spokoju. A rozdział o ciąży mnogiej? Po prostu super! Moja przyjaciółka jest w takiej ciąży, a dzięki tej książce zrozumiałam jej sytuację na zupełnie nowym poziomie. Mogłyśmy porozmawiać o jej perspektywie i czuję, że jestem w stanie lepiej ją wspierać.
Z każdym kolejnym tygodniem ciąży, wracam do różnych rozdziałów, które pasują do mojego etapu. I już wiem, że na pewno jeszcze nie raz do niej zajrzę, zwłaszcza kiedy zbliży się czas porodu.
A wiecie co jest jeszcze lepsze? Jest drugi tom o rodzicielstwie! Już nie mogę się doczekać, kiedy razem z moim chłopakiem zaczniemy go czytać.
Ta książka na serio mi pomogła. Czuję się spokojniejsza i jakby bardziej gotowa na to co przede mną. Polecam każdemu przyszłemu rodzicowi - na pewno znajdziecie w niej coś dla siebie!
więcej Pokaż mimo toNajbardziej uwielbiam część z historiami innych kobiet - są tak...
Jak dla mnie bardzo ogólna, jedyny plus za zebranie wszystkiego "do kupy" ale moim zdaniem nie jest to pozycja o wysokiej jakości. Jeśli ktoś jest zaangażowany i robi research to znacznie więcej wyciągnie z przeglądania internetu, tutaj mimo, że dostajemy pewne informacje - i tak musimy je pouzupełniać z innych źródeł. Cena nieadekwatna.
Pokaż mimo toCieszę się że ta książka wpadła w moje ręce. Czytałam ją z zaciekawieniem. W trakcie lektury porównywałam swoje spostrzeżenia z doświadczeniami opisanymi przez liczne mamy. Mamy które jednocześnie są ekspertkami w swojej dziedzinie – psychologia, fizjoterapia, prawo, położnictwo, itd. I widzę że dużo się zmieniło w zakresie podejścia do macierzyństwa i wychowywania dzieci. Dzięki tej wiedzy wiem lepiej co będzie lepsze dla mojego dziecka. Dużo też dowiedziałam się o aspektach które pojawią się podczas macierzyństwa, a o których nie myślało się przed.
Bardzo się cieszę że taka seria książek powstała. Gdy tylko dowiedziałam się że wyszła edycja dla babć i dziadków – bez wahania zamówiłam egzemplarz dla rodziców i teściów, aby też mogli zaktualizować swoje oprogramowanie. Dzięki czemu unikniemy niepotrzebnych nerwów i nieporozumień.
Jeszcze raz dziękuję autorkom serii „Mamy dla mamy” za wkład i pomysł na wydanie tego cyklu książek!
Cieszę się że ta książka wpadła w moje ręce. Czytałam ją z zaciekawieniem. W trakcie lektury porównywałam swoje spostrzeżenia z doświadczeniami opisanymi przez liczne mamy. Mamy które jednocześnie są ekspertkami w swojej dziedzinie – psychologia, fizjoterapia, prawo, położnictwo, itd. I widzę że dużo się zmieniło w zakresie podejścia do macierzyństwa i wychowywania dzieci....
więcej Pokaż mimo toDużo informacji bez owijania w bawełnę. Takie kompendium dla osób które potrzebują zwartej informacji o ciąży i porodzie. Razem z drugim tomem jest to mocna podstawa przygotowująca do roli mamy. Fajna, polecam.