Okruch

- Znak
- literatura polska
- literatura obyczajowa, romans
- literatura polska
Buzująca emocjami opowieść o miłości, tajemnicach i sile dobra.
Na początku jest grom z jasnego nieba. Jedno spojrzenie, jeden dotyk, jedno słowo. Od tej chwili życie dwojga ludzi zmieni się bezpowrotnie. Ona wreszcie zmierzy się ze swoim strachem przed bliskością. On odkryje prawdę o sobie i swojej rodzinie. Czy czeka ich wspólna przyszłość?
Anna Ficner-Ogonowska zabierze Cię w świat prawdziwych uczuć, silnych przeżyć i dramatycznych wydarzeń. "Okruch" to niezwykła powieść, która przywraca wiarę w sens życia i pozwala zrozumieć, czym jest odpowiedzialna miłość.
„To prawda, że jedna iskra wystarczy, by wywołać pożar i zniszczyć wszystko wokół. Ale jeden dobry okruch pamięci wystarczy, by wiele zachować, by karmić się nim przez całe życie. Zrozumiałam, że to moja jedyna nieskończoność.”
fragment książki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Każda, nawet najmniejsza iskierka nadziei jest ogromnym powodem do radości.
Po prostu wierz, a Pan Bóg o tobie nie zapomni. On pamięta nawet o tych, którzy myślą, że Go nie ma.
Chcę, żeby kochał i był kochany, bo przecież życie to miłość. Bez miłości nas nie ma. Żebyśmy byli, musi być miłość. Nie pieniądze, nie kari...
Rozwiń
Opinie [122]
To było moje drugie spotkanie z twórczością Anny Ficner-Ogonowskiej. Kilka lat temu przeczytałam "Czas pokaże" i zapamiętałam tę książkę nie ze względu na fabułę, ale jako niesamowicie rozwlekłą i przegadaną. Niestety, "Okruch" niczym nie odbiega od "Czas pokaże". Nie znoszę opowieści ubarwionych w szczególiki i nieznaczące fakty, bo powoduje to u mnie rozdrażnienie, brak...
więcejTakie tam czytadło, o którym zapominasz po kilku sekundach. Szkoda czasu
Pokaż mimo toAutorka znana dla mnie z książki ,,Czas pokaże" - świetnie przeze mnie wspominanej. ,,Okruch" to zupełnie inna historia, chwilami przewidywalna, już za moment (jednak) szczęśliwie zaskakująca. Pozycja, którą czyta się ,,lekko", ze względu na poruszane w niej zwyczajne, ludzkie tematy.
Pokaż mimo toOd początku wciąga. Fantastyczna na letni czas. Ja czytałam w ogródku, na hamaku.
Pokaż mimo toPiękna, wzruszająca, pełna emocji, warto po nią sięgnąć.
Pokaż mimo toPiękna i wzruszająca historia . Szkoda że tak szybko się skończyła ciągle mam niedosyt
Pokaż mimo toNiestety - płytka powieść, pisana jakby pod publiczkę i źle rozumianą "poprawność" światopoglądową, do tego rozciągnięta na niemal 700 stron. Nie polecam.
Pokaż mimo toFajna historia i zaskakujące wydarzenia ale jak dla mnie trochę zbyt rozwlekła.
Pokaż mimo toZ okruchów składa się nasze życie. Każde wspomnienie to dobre i to złe to część naszej historii. Uśmiech, płacz, przytulenie to coś z czego składa się nasze życie. Maks, policjant mieszka sam, ale często odwiedza swą matkę. Postrzelonego ratuje Sara i tak się poznają. Sara mieszka z dziadkiem w domu rodziców. Wszystko jest na dobrej drodze, ale ... Dopiero Maks od swej...
więcejZaskakujący, dynamiczny początek historii, która potem może tylko odpowiednio się rozwinąć, zapewniając czytelnikowi odpowiednią dawkę przeżyć. Nie brakuje w niej tajemnic z przeszłości, dramatycznych zdarzeń, a mimo wszystko przekonuje, iż: „jedna iskra wystarczy, by wywołać pożar i zniszczyć wszystko wokół. Ale jeden dobry okruch pamięci wystarczy, by wiele zachować, by...