Grzesznica

- Sünderin
- 2018-01-31
- Barbara Tarnas
- grzesznica kryminał thriller otwarte
"Woda była chłodna i rześka. Cora zanurkowała, a gdy toń zamknęła się nad jej głową, przeszedł ją przyjemny dreszcz.
Podobno utopił się tu kiedyś jakiś mężczyzna, jego ciała nigdy nie znaleziono. Nie wiedziała, czy to prawda. Jeśli tak, to mężczyzna nadal musiał leżeć na dnie. Mogłaby z nim zamieszkać wśród ryb i wodorostów. W tym wodnym świecie z pewnością było pięknie, nie istniały melodie ani czarne sny. Tylko lekki szmer, tylko uderzenia własnego serca, tylko szum krwi w uszach."
Chwilę później Cora zabija nieznajomego opalającego się na piaszczystej plaży. Zwyczajna, niepozorna kobieta, spełniona żona i matka zostaje uznana za niepoczytalną. Czy prawda jest tak banalnie prosta? Czy szaleństwo popchnęło Corę do zbrodni? A może prawda jest zupełnie inna. Kłamstwa czają się na każdym kroku.
"Grzesznica" – mroczna i fascynująca powieść psychologiczna, na podstawie której powstał serial z Jessicą Biel w roli głównej.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Każdy z nas ulega czasem pokusie, by pójść po linii najmniejszego oporu.
Koniec to koniec. Następował szybko. Tylko wspomnienia nie mijały. Odchodziły dopiero z ostatnim grzechem.
Było to ciągłe potykanie się o odłamki, zbieranie sił i dalsze błądzenie po gruzowisku, które niegdyś było podzielonym przez mur umysłem.
Opinie [123]
Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)
Pokaż mimo toZnałam serial, więc fabuła książki nie była dla mnie zaskoczeń, brakowało mi niepewności i dreszczyku emocji. Aczkolwiek pomysł i wykonanie, na wielki plus.
więcejCora z mężem i synkiem spędza beztroski dzień nad jeziorem. Nagle rzuca się na obcego mężczyznę i po prostu go morduje. Co się stało z Corą? Czemu ta spokojna dziewczyna dokonuje tak strasznej zbrodni na oczach...
Uwielbiam takie książki!!
więcej"Grzesznica" to powieść, która niesamowicie mnie wciągnęła. Już dawno nie czytałam tak zagmatwanego, "pokręconego", oczywiście w dobrym znaczeniu tego słowa, i kompletnie nieprzewidywalnego thrillera.
Świetnie skonstruowana intryga.
Fabuła obejmuje dwie płaszczyzny czasowe - czasy obecne oraz wspomnienia głównej bohaterki. Płaszczyzny te...
Byłam strasznie ciekawa Grzesznicy. Mimo iż nie mam dobrych wspomnień z thrillerami psychologicznymi nie wiedzieć czemu na ten wyjątkowo się napaliłam. Szkoda, że nie wyszło...
więcejCora spędza czas ze swoim mężem i dzieckiem nad wodą. Nagle z niewiadomych przyczyn śmiertelnie rani mężczyznę, który kilka metrów obok opalał się ze swoją świeżo upieczoną żoną i ich znajomymi. Co...
Mroczna, smutna historia... Zaczyna się od morderstwa, a potem odkrywa przyczyny. Opowiada o skutkach traumatycznych przeżyć... Oglądałam serial, ale książka jest bardziej zagmatwana, więcej wyjaśnia. Polecam, chociaż nie jest to książka lekka i przyjemna.
Pokaż mimo toOpowieść kobiety, która ukazuje jak traumatyczne doznania od najmłodszych lat, kierunkują psychikę. Cora Bender mężatka z dzieckiem, prowadząca spokojne życie, w pewien ciepły dzień zabija człowieka. Jak to zabójstwo ma się do zdarzeń sprzed paru lat ? A no właśnie, że ma! To nie był przypadkowy męźczyzna, a może i był ? Cała historia przeplatana prawdziwymi wydarzeniami z...
więcejZaplątanie z poplątaniem, lecz dobry obraz tego jak traumatyczne wydarzenia mogą wpłynąć na psychikę człowieka. Z ciekawości obejrzę serial.
Pokaż mimo toTo bardzo smutna powieść psychologiczna z wątkiem kryminalnym.
Pokaż mimo toWspaniała i trzymająca w napięciu do samego końca!
Pokaż mimo toSmutna i poruszająca opowieść o traumie młodej kobiety, o traumie, ktòra prowadzi do zabòjstwa. Dla amatoròw opisòw, jak ludzkie myśli mogą odbiegać od rzeczywistości , na skutek osobistych przeżyć.