Seksownik, czyli mądrze i pikantnie

- Zwierciadło
- emocje erotyka miłość namiętność poradnik psychika relacje międzyludzkie seks szczęście uczucie
- poradniki
- 2017-01-25
Stuprocentowa satysfakcja z życia seksualnego. Czy to możliwe? Oczywiście, że tak!
Katarzyna Miller, znana i lubiana psycholożka oraz psychoterapeutka, w rozmowach z dziennikarką Beatą Pawłowicz porusza wiele tematów związanych z intymną sferą życia człowieka, która, mimo, że stanowi coraz mniejsze tabu, nadal zbyt często postrzegana jest poprzez pryzmat niszczących ją stereotypów.
Erotyczne gadżety, brak i nadmiar libido, intymne słownictwo, pornografia, wirtualny seks to tylko kilka spośród wątków poruszonych w tych niezwykle ciekawych i inspirujących rozmowach.
Seksownik daje możliwość innego, pozbawionego zahamować spojrzenia na ludzką seksualność, a przez to - szansę na zrozumienie siebie, swoich pragnień i osiągnięcie radości oraz satysfakcji z udanego życia seksualnego.
Katarzyna Miller – psycholożka, psychoterapeutka, filozofka i poetka z ponad trzydziestoletnią praktyką terapeutyczną w zakresie terapii indywidualnej, małżeńskiej i grupowej. Na stałe związana ze magazynem „Zwierciadło". Wykładowczyni na podyplomowych Gender Studies na Uniwersytecie Warszawskim oraz na licznych warsztatach rozwojowych dla kobiet. Autorka i współautorka wielu książek, m.in. Nie bój się życia, Królowe życia i król, W życiu jak w kinie, Chcę być kochana tak jak chcę. Rozmowy terapeutyczne (Wydawnictwo Zwierciadło).
Beata Pawłowicz – dziennikarka związana z magazynem „Zwierciadło”. Autorka i współautorka książek: Dekalog szczęścia, Po szczęście do pracy, Życie w micie (Wydawnictwo Zwierciadło).
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
A jak to zrobić, kiedy czujemy lęk przed bliskością? Jak odczuwać cokolwiek, gdy właśnie przed uczuciem uciekliśmy w uzależnienie? Zaczynamy...
Rozwiń
Opinie [14]
"Seksownik, czyli mądrze i pikantnie" - autorki zaprezentowały nam pozycję zarówno praktyczną jak i bogatą pod względem merytorycznym. Książka ma strukturę dialogu, w której pojawiają się liczne pytania, odpowiedzi, a także sytuacje z życia wzięte. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu Pani psycholog Katarzyny Miller, lektura jest wiarygodnym źródłem, w której każdy(zarówno...
więcejBardzo ciekawe te babskie rozmowy, kupiłam kolejne książki Pani Miller. Czas mi zleciał niewiadomo kiedy przy lekturze. Oczywiście tak wiele tematów tutaj jest poruszonych, że nie zawsze będziemy wszystkiemu przyklaskiwać, każda kobieta, każdy człowiek jest inny, ma inne doświadczenia, inne pragnienia, w innym domu dorastał to wszystko wpływa na inne życie intymne etc. Ale...
więcej"Seksownik czyli mądrze i pikantnie" Katarzyna Miller w rozmowie z Beatą Pawłowicz
więcejKatarzyna Miller jest znaną psycholożką oraz psychoterapeutką z ponad trzydziestoletnią praktyką w zakresie terapii indywidualnej, małżeńskiej czy grupowej. Jest wykładowcą na Uniwersytecie Warszawskim, prowadzi też wiele warsztatów rozwojowych dla kobiet. W rozmowach z dziennikarką w bardzo...
Pomimo tego, iż mamy XXI w. wielu z nas nie posiada otwartego podejścia do seksu. Niejednokrotnie podchodzimy do niego z dystansem. Nie potrafimy czerpać z niego prawdziwej radości. Co gorsza naszym dzieciom, najczęściej nieświadomie, przekazujemy niewłaściwe, negatywne podejście do bliskości cielesnej. Poradnik, który otwiera nas na bezpruderyjny, szczęśliwy, udany,...
więcejDziewczyny, kobiety, kobietki - czytajcie! Tylko tyle Wam powiem ;)
Pokaż mimo toMogę polecić każdemu Głównie kobieca lektura ale Panowie czytajcie do woli Mogę jedynie podziękować autorce czyli Pani Miller za tak fantastyczną książkę którąś z kolei 😄
Pokaż mimo toCzytalam dosc dlugo, ale nie dlatego, ze nudna - chcialam sobie wszystko przemyslec i ulozyc. Ksiazka, ktora powinna byc lektura obowiazkowa na wychowaniu se.... przystosowaniu do zycia w rodzinie.
Pokaż mimo toPania Kasię uwielbiam więc i jej ksiązki rowniez.Polecam każdemu
Pokaż mimo toI kolejny przykład na to, że nie powinnam czytać książek Pani Katarzyny - po prostu mi nie leżą. Z poradnika nie dowiedziałam się niczego ciekawego, ot według mnie zwykłe lanie wody, niestety.
Pokaż mimo toPisane świetnym językiem, zrozumiałe dla każdego i odpowiednie dla wszystkich, bez względu na wiek czy płeć. Myślę, że pozycja obowiązkowa dla wielu z Nas. Pomaga zrozumieć siebie, naszego partnera, a także sytuacje, które nas spotkały, a być może dzieją się właśnie teraz. Mimo tego, że w naszym świecie seksu jest wiele - w teledyskach, reklamach, dosłownie wszędzie, to...