Dzika kuchnia

Okładka książki Dzika kuchnia Łukasz Łuczaj
Okładka książki Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: Nasza Księgarnia kulinaria, przepisy kulinarne
320 str. 5 godz. 20 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Nasza Księgarnia
Data wydania:
2018-07-25
Data 1. wyd. pol.:
2013-06-28
Liczba stron:
320
Czas czytania
5 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788310133748
Tagi:
kuchnia przepisy
Średnia ocen

8,0 8,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,0 / 10
167 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
51
30

Na półkach:

Ładnie wydana, może być jako atlas chwastów. Myślalam, że będzie fajna dla wegan, ale Łuczaj każe smażyć chwasty na smalcu i chwali się, że zjadał roadkille :D a tak na serio - dobre zdjęcia i opisy, można nauczyć się rozpoznawać rośliny.

Ładnie wydana, może być jako atlas chwastów. Myślalam, że będzie fajna dla wegan, ale Łuczaj każe smażyć chwasty na smalcu i chwali się, że zjadał roadkille :D a tak na serio - dobre zdjęcia i opisy, można nauczyć się rozpoznawać rośliny.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
134
19

Na półkach:

Zgłosiłam tę książkę jako propozycję zakupu dla mojej, miejskiej biblioteki, a gdy kupili, to musiałam czekać miesiące aż się do niej dorwę, ciągle była wypożyczona, co mnie bardzo ucieszyło. Naprawdę świetna książka, z przydatnym kalendarzem zbiorów na końcu. Jedyne do czego mogę się przyczepić to w mojej ocenie autor nieraz podaje daną roślinę jako przykład "nie pomyl z...", a są inne, bardziej trafne, z którymi można pomylić, a nie jest nic o nich wspominane, ale taka sytuacja miała miejsce jedynie przy około 2 roślinach. Poczekam aż będzie tańsza i kupię ją sobie, warto mieć zawsze pod ręką taki poradnik.

Zgłosiłam tę książkę jako propozycję zakupu dla mojej, miejskiej biblioteki, a gdy kupili, to musiałam czekać miesiące aż się do niej dorwę, ciągle była wypożyczona, co mnie bardzo ucieszyło. Naprawdę świetna książka, z przydatnym kalendarzem zbiorów na końcu. Jedyne do czego mogę się przyczepić to w mojej ocenie autor nieraz podaje daną roślinę jako przykład "nie pomyl...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
268
268

Na półkach:

Wielokrotnie do niej wracam. Jest tu wszystko czego potrzebuje książka w tej tematyce. Zestawienie na końcu bardzo przydatne. Treść super, zdjęcia super. Dodatkowo eseje jako przerywniki.

Wielokrotnie do niej wracam. Jest tu wszystko czego potrzebuje książka w tej tematyce. Zestawienie na końcu bardzo przydatne. Treść super, zdjęcia super. Dodatkowo eseje jako przerywniki.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
1
1

Na półkach:

Wielkie rozczarowanie. Głównie jakieś anegdotka i ilustracje.

Wielkie rozczarowanie. Głównie jakieś anegdotka i ilustracje.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
362
15

Na półkach: ,

Bardzo ciekawe połączenie książki o roślinach z książką kulinarną.

Bardzo ciekawe połączenie książki o roślinach z książką kulinarną.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
51
5

Na półkach:

Książka pięknie wydana, czytelna mądra, ale większość przepisów jest dla kogoś kto ma dużo czasu i chęci do doszukiwania się smaków. Syrop z kwiatów bzu z mięty, mniszka robię, ale 10 listków bluszczyka kurdybanka? Chyba wolałbym iść na trawnik i zjeść solo te liście.

Książka pięknie wydana, czytelna mądra, ale większość przepisów jest dla kogoś kto ma dużo czasu i chęci do doszukiwania się smaków. Syrop z kwiatów bzu z mięty, mniszka robię, ale 10 listków bluszczyka kurdybanka? Chyba wolałbym iść na trawnik i zjeść solo te liście.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
40
17

Na półkach:

Lubie pana Łukasza Łuczaja, zaraził mnie dziką kuchnią na maksa. Książka dla początkującego jest świetna, chociaż znam wszystkie rośliny wymienione w tej książce to jednak okraszona jest ciekawymi feliotonami, a także przepisami z których pewnie skorzystam ;)

Lubie pana Łukasza Łuczaja, zaraził mnie dziką kuchnią na maksa. Książka dla początkującego jest świetna, chociaż znam wszystkie rośliny wymienione w tej książce to jednak okraszona jest ciekawymi feliotonami, a także przepisami z których pewnie skorzystam ;)

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
210
60

Na półkach:

Myślę że to świetna opcja na prezent i do domowej biblioteczki, która powinna spodobać się miłośnikom przyrody, szukającym nowych doświadczeń kulinarnych lub zafascynowanym Bearem Gryllsem i wielu innym. Ładne fotografie, ciekawe przepisy kulinarne. Może jedynie chciałabym aby przedstawiono więcej niesamowitych roślin i ich zastosowań, jako że część tych opisanych już znałam.

Myślę że to świetna opcja na prezent i do domowej biblioteczki, która powinna spodobać się miłośnikom przyrody, szukającym nowych doświadczeń kulinarnych lub zafascynowanym Bearem Gryllsem i wielu innym. Ładne fotografie, ciekawe przepisy kulinarne. Może jedynie chciałabym aby przedstawiono więcej niesamowitych roślin i ich zastosowań, jako że część tych opisanych już znałam.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
1230
284

Na półkach:

Trudno powiedzieć, że ja tą książkę przeczytałam. Powiedziałabym, że ja ją podglądałam, to tu, to tam. No i tak jakoś zeszło i całkiem z nagła zuważyłam, że większość artykułów zakorzeniło się głęboko w mojej głowie. Cokolwiek by tu nie pisać, to przede wszystkim jest to encyklopedia rodzimych roślin z naszych łąk i lasów, które przez wieki stanowiły pożywienie naszych przodków, a potem zaginęły we "wspaniałościach" cywilizacji. Ja jestem fanem takiej kuchni, kuchni produktów niezwykłych , choć powszednich. Już nie pamiętam od czego się zaczęło. Może to byłą zupa pokrzywowa, może sok z kwiatów czarnego bzu, ale już od jakiegoś czasu w sposób czynny interesuję się kuchnią naturalną. Dzięki tej książce na moich talerzach zagościło wiele nowych produktów. Nie ukrywam, że nie wszystkie propozycje Pana Łukasza mnie przekonały, niektóre wydały się dość ryzykowne :( ale i tak znacznie rozszerzyły moje dotychczasowe menu. Oczywiście nie da się w tak obszernej gatunkowo książce zawrzeć całej wiedzy i wiele przepisów dość dla mnie popularnych się tu nie znalazło, ale takie dzieło wymaga dokonania wyborów i czasem coś niestety nie znajduje w nim swojego miejsca. I ja to akceptuję
Książka jest ucztą nie tylko dla podniebienia, ale także dla oka. Piękne fotografie i staranne, praktyczne rysunki, nie tylko cieszą oko swoim urokiem, ale także zdecydowanie pomagają rozeznać się w tym tajemniczym świecie. Jednocześnie stanowią świetne uzupełnienie treści. Ja polecam.

Trudno powiedzieć, że ja tą książkę przeczytałam. Powiedziałabym, że ja ją podglądałam, to tu, to tam. No i tak jakoś zeszło i całkiem z nagła zuważyłam, że większość artykułów zakorzeniło się głęboko w mojej głowie. Cokolwiek by tu nie pisać, to przede wszystkim jest to encyklopedia rodzimych roślin z naszych łąk i lasów, które przez wieki stanowiły pożywienie naszych...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
72
71

Na półkach: ,

Kiedy czytałam tę jakże wartościową pozycję, to aż mnie niosło, aby od razu zbierać różne rośliny i przyrządzać z nich potrawy. W efekcie już mam ususzoną bylicę, a we flakonie stoi zółtlica, którą zamierzam przyrządzić po chińsku na kolację :) Wiele jeszcze innych roślin chcę wykorzystać, bo jak się okazuje, pod domem mamy bardzo dużo darmowego, zdrowego jedzonka, z czego wcześniej nie zdawałam sobie sprawy. Książkę wypożyczyłam z bliblioteki, ale zamierzam ją kupić, ponieważ wiem, że z pewnością jeszcze wiele razy będę po nią sięgać. Polecam!

Kiedy czytałam tę jakże wartościową pozycję, to aż mnie niosło, aby od razu zbierać różne rośliny i przyrządzać z nich potrawy. W efekcie już mam ususzoną bylicę, a we flakonie stoi zółtlica, którą zamierzam przyrządzić po chińsku na kolację :) Wiele jeszcze innych roślin chcę wykorzystać, bo jak się okazuje, pod domem mamy bardzo dużo darmowego, zdrowego jedzonka, z czego...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    489
  • Przeczytane
    222
  • Posiadam
    100
  • Teraz czytam
    18
  • Chcę w prezencie
    15
  • Ulubione
    11
  • Kulinaria
    11
  • Kulinarne
    6
  • 2014
    6
  • Kuchnia
    6

Cytaty

Więcej
Łukasz Łuczaj Dzika kuchnia Zobacz więcej
Łukasz Łuczaj Dzika kuchnia Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także