Ta książka jest przewodnikiem dla szczególnego rodzaju mężczyzny, który świadomie i z rozmysłem stwarza siebie na nowo. Jest on niepodważalnie męski – wytrwale dąży do celu, jest pewny siebie i ukierunkowany, żyje wybraną przez siebie drogą z głęboką spójnością i humorem. Jest jednak także wrażliwy, spontaniczny oraz duchowo żywy, a jego serce jest oddane odkrywaniu i życiu zgodnie ze swoją wewnętrzną prawdą.
Ten kreujący siebie na nowo mężczyzna nie jest wystraszonym byczkiem pozującym na King Konga władającego wszechświatem. Nie jest też mięczakiem nowych czasów, kimś bez kręgosłupa, rozkojarzonym i z głupawym uśmieszkiem. On przyjął i objął w pełni oba swoje wewnętrzne pierwiastki, męski i kobiecy, i nie utożsamia się wyłącznie z jednym z nich. Nie musi mieć cały czas racji, tak jak nie musi być cały czas bezpieczny czy gotowy do współpracy lub dzielenia się, jak jakiś dwupłciowy Pan Milutki. Żyje z głębi swojego wnętrza, bez lęku ofiarowując swoje dary i odczuwając otwartość egzystencji poprzez każdą ulotną chwilę, całkowicie oddany potęgowaniu miłości.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Dodaj cytat z książki Droga prawdziwego mężczyzny - Duchowy przewodnik po świecie kobiet, pracy i pożądania
Dodaj cytat
Opinie [12]
Zbiór luźnych myśli. Średnio rozwiniętych. Średnio powiązanych. Mi czytało się ciężko. Szczególnie, że nie była to pierwsza pozycja o związkach damsko-męskich w mojej biblioteczce.
Pokaż mimo toRaczej skierowałbym kroki w stronę książek Volanta, czy Kwaśniewskiego i Masłowskiego "Czasem czuły, czasem barbarzyńca". Treść ta sama a stanowczo lżej napisana.
Zdecydowanie mi sie podoba ta książka..
Pokaż mimo toTa książka ma wiele wartościowych spostrzeżeń. Niestety, aby do nich dotrzeć trzeba przedrzeć się przez zasłonę natchnionego języka, mizoginii i ideologi new age wprost z połowy lat dziewięćdziesiątych poprzedniego wieku.
Pokaż mimo toKsiążka dała mi to czego szukałem , polecam
Pokaż mimo toWszystko spoko, gdyby nie otoczka rozwiązłości i nieustanny nacisk na oddawaniu się rozkoszy nie zważając nieraz na wartości. Autor odpływa z każdą stroną coraz bardziej. Czuć straszny odór jakiejś religii lub wyznania. Troszeczkę mądrości i prawd uniwersalnych(szczypta).
Pokaż mimo toKazdy mężczyzna powinien przeczytać tę książkę
Pokaż mimo toMoc. Po co pisać więcej. Dla faceta obowiązek. Kobiety jednakże też mogą z tego sporo wyciągnąć.
Pokaż mimo toKsiążka co prawda jest skierowana do mężczyzn, ale z pewnością i kobiety wiele mogą z niej wynieść dla samych siebie. Przyznaję, że napisana jest takim charakterystycznym dla Deidy językiem, niezwykle bezpośrednim, a jednocześnie "duchowym". Może momentami wolałabym więcej prostoty, ale całościowo książka jest niezwykle wartościowa. Pomogła mi lepiej zrozumieć zarówno...
więcejJest to jedna z książek, która zmieniła moje życie.
więcejTraktuje związki męsko-damskie z typowo męskiej perspektywy. W książce wciąż przewija się motyw miłości, dawania siebie, ale nie w sposób nachalny - każdy może wybrać jak chce żyć.
Fragmenty są bardzo bezpośrednie. Przeszkadzały, a czasem nawet zniesmaczały mnie wstawki typu "wchodzenie dogłębnie w świat jak w...
To najgłębsza książka, jaką miałem przyjemność czytać.