ArtykułyCzytamy w weekend. 1 maja 2026
LubimyCzytać488
ArtykułyLiteracki fenomen z Zurychu. „Lázár” hitem roku i międzynarodowym sukcesem!
LubimyCzytać1
ArtykułyNajpierw książka, później film - nadchodzące ekranizacje (30.04)
LubimyCzytać3
ArtykułyPrzeczytaj fragment nowej powieści szpiegowskiej Roberta Michniewicza!
LubimyCzytać3
Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka

- popularnonaukowa
- Courage
- 2013-03-01
- 2013-03-01
- Bogusława Koziorowska-Jurkevich
Odwaga to rezygnacja z tego, co jest nam znane, na rzecz nieznanego; zamiana wygody na niewygodę. To mozolna pielgrzymka do nieznanego celu. Nigdy nie wiadomo, czy będziemy w stanie się na to zdobyć. Jest to jak hazard, lecz tylko ci, którzy podejmują ryzyko, wiedzą, czym naprawdę jest życie.
Kup Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka
508 użytkowników ma tytuł Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka na półkach głównych- Chcę przeczytać 303
- Rozwój osobisty 7
- 2024 5
- Psychologia 3
- Duchowość 3

Czytelnicy Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka przeczytali również
Cytaty z książki Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka
W miłości człowiek się rozwija, w strachu - kurczy. W strachu człowiek zamyka się, w miłości - otwiera. W strachu człowiek wątpi, w miłości - ufa
Rozwiń ZwińWszyscy idioci czują się bezpieczni. Właściwie tylko idioci czują się bezpieczni
Życie powinno być niebezpieczne - nie ma innej drogi. Jedynie przez niebezpieczeństwo osiąga się dojrzałość. Trzeba być poszukiwaczem przygód, gotowym zaryzykować to, co znane, na rzecz nieznanego. A gdy człowiek zasmakuje radość bycia wolnym i nieustraszonym, nie będzie tego nigdy żałować, ponieważ dopiero wtedy przekona się, czym jest pełne życie. Wtedy przekona się, co znaczy zapalenie pochodni życia jednocześnie na dwóch końcach. Choćby najkrótszy moment tej intensywności zadowala bardziej niż cała wieczność przeciętnego życia.
Rozwiń Zwiń

Opinie i dyskusje o książce Odwaga. Radość z podejmowania ryzyka
Zmęczyła mnie ta pozycja bardzo, od pewnego momentu tylko przelatywałam sesn, powtarzanie w kółko tego samego. Dużo bełkotu, można by to streścić do 10 % objętości.
Mam też dystans do tego autora wobwc licznych kontrowersji wokół jego osoby.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam też dystans do tego autora wobwc licznych kontrowersji wokół jego osoby.
Bardzo interesująca i cenna pozycja. Polecam każdemu
Bardzo interesująca i cenna pozycja. Polecam każdemu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiazka super jesli ktos jest w punkcie swojego zycia gdzie chce wyjsc ze swojego strachu przed nowym I nieznanym.
Strach to nieodlaczny element naszego życia, pytanie czy chcesz zeby to on Cie kontrolowa czy Ty wybierasz objac stery swojego zyciowrgo statku. :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor swietnie przybliza tematyke ze myslu sa samomyslace sie I to my je napedzamyalbo sie z nich wyzwalamy.
Książka zmuszająca do refleksji. Interesujące jakże odmienne spojrzenie na życie. Warto po nią sięgnąć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka pokazuje nam, że warto podążać w nieznane, oraz jak iść w kierunku który nas przeraża. Otwiera oczy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę szybko się czyta, podoba mi się podejście do religii, niektóre spostrzeżenia ciekawe, inne dość oczywiste, czasem wręcz banalne. Dość dużo nawiązań do medytacji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toParę sentencji w książce związanych z porzuceniem ego, narodzinami i śmiercią zapamiętam na długo. Natomiast całościowo pozycja dość przeciętna, a znając kontrowersyjną historię Osho, która jest przedstawiona w serialu Wild, wild country patrzę na nią z przymrużeniem oka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka nie posiada fabuły, właściwie po przeczytaniu nie jestem w stanie opowiedzieć o czym była. Kilka cennych uwag autora jest bardzo trafne, jednak właściwie z jednego rozdziału wyniosłem cenne rady, jak dla mnie za bardzo w stronę filozofii - zdecydowanie wolę książki rozwojowe ale z konkretnymi radami do zastosowania w praktyce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBoisz się podejmowania decyzji, boisz się zmian, otacza Cię strach a każdy krok jest dla Ciebie coraz trudniejszym. Weź książkę OSHO w swojej ręcę i zmień swoje myślenie i postrzeganie świata. Polecam każdemu, warto mimo, że sam autor pisze o tym co wielu ludzi uważa za coś nie logicznego i pozbawionego sensu. Okazuje się, że jest zupełnie odwrotnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ odpowiedzią na pytanie o czym jest ta książka miałbym niemały problem. Właściwie ciężko powiedzieć. Nie ma w niej żadnej akcji, niby nic się nie dzieje, a do tego napisana jest w sposób niezwykle chaotyczny. Niemniej jednak można w niej natknąć się na kilka cennych myśli, dla których to warto przebrnąć przez te 200 stron.