Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście

Okładka książki Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście autora Ajahn Brahm, 9788373777767
Okładka książki Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście
2016-01-01
Mariusz Warda

Kup Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście w ulubionej księgarnii

Oceny książki Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście

OPINIE i DYSKUSJE o książce Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie zauważył ,że opowieść o niebezpieczeństwach jazdy po alkoholu pojawia się w filmie ,, Buntownik z wyboru,, ? Ciekawe, kto się kim inspirował
A sama książka zabawna i naiwna. Mimo to znalazłam kilka użytecznych rad.

A sama książka zabawna i naiwna. Mimo to znalazłam kilka użytecznych rad.

Mądra, inspirująca książka, zawierająca ponad sto opowieści, które są pewnego rodzaju drogowskazem. Wiele jest zabawnych anegdot, ale jeszcze więcej płynących z nich nauk i morałów.
Książka nie tylko dla wyznawców buddyzmu, powiedziałabym że wręcz odwrotnie - jest ona skierowana do wszystkich niezależnie od wyznania.
Niezwykła lekkość przekazu, wręcz prostota - sprawiają że czyta się z przyjemnością, a potem jeszcze długo zastanawia nad przeczytanym słowem...

Niezwykła lekkość przekazu, wręcz prostota - sprawiają...

Książka autorstwa Ajahna Brahma jest zbiorem 108 krótkich historii i opowiadań dotyczących życia w buddyjskim klasztorze, opowieści o różnych wydarzeniach, które spotkały autora lub jego przyjaciół i bliskich, ale znajdziemy w niej również kilka rad i inspiracji, które warto wprowadzić do swojej codzienności. Pomimo tego, że przy wielu z przedstawionych tutaj historii pojawia się pytanie o to, jaki płynie z nich morał, czy sens, oraz jakie mogłyby mieć odniesienie do rzeczywistości, to jednak uważam, że mnich przekazał nam dzieło bardzo pozytywne w przesłaniu i odbiorze. W mojej opinii, nawet jeśli ta książka nie wniesie nic odkrywczego do naszego życia, to i tak warto ją przeczytać, choćby dla uśmiechu i pozytywnego myślenia.

419 użytkowników ma tytuł Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście na półkach głównych
59 użytkowników ma tytuł Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście

Cytaty z książki Opowieści buddyjskiego mnicha. Licencja na szczęście