Herosi

- mitologia
- literatura dziecięca
- 9788377852095
- mitologia
W niezwykłej książce Herosi Charles Kingsley wprowadza młodego Czytelnika w świat greckich mitologii, świat bogów i ludzi. Opowiada o herosach, którzy byli obdarzeni nadzwyczajnymi, boskimi zdolnościami i którzy dzięki swej sile i sprytowi stali się sławni. Z tych historii płynie wiedza na temat świata.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Lepiej umrzeć jako bohater, niż żyć jak wół w stajni.
Mądrość jest córką wieku sędziwego.
Są na świecie rzeczy lepsze nad dobrobyt, lepsze nad samo życie - jest to spełnienie przed śmiercią czegoś, o czym ze czcią wspominać będą l...
RozwińMogą Cię również zainteresować
Opinie [3]
Książka ukazuje historie z greckiej mitologii.
Pokaż mimo toJak dla mnie jest niewystarczająca, ale może to dlatego, że jest to książka która ma wprowadzić dopiero dzieci w świat mitologii? Opowiada trzy różne historie... zaczynając od Perseusza, który ma za zadanie pozbawić gorgony głowy kończąc na Terezjaszu słynnym pogromcy Minotaura...
więcejPomimo małej ilości stron, znajduje się w niej wiele podróży oraz bohaterów, przez co...
5,5
Pokaż mimo totrochę czytana na raty co może obniża ocenę