Po szóste nie odpuszczaj
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- Dominika Repeczko
- Łowczyni nagród Stephanie Plum Hot six Po szóste nie odpuszczaj
Miliony Amerykanek szaleją za Stephanie Plum. To dziewczyna, która zawsze wychodzi na swoje.
Książka, która wciąga jak kolejny odcinek serialu z Grajdołem w tle. Lekka, łatwa, zabawna i przyjemna. Idealna gdy szukasz czystej rozrywki.
Stephanie Plum i Joe Morelli ścigają szaleńca, który zabił i podpalił handlarza bronią. Zabójstwa nie rejestrują kamery.
Komandos – były żołnierz oddziałów specjalnych, nauczyciel i trener Stephanie staje się podejrzanym. Nieoczekiwana zmiana miejsc. Uczeń kontra mistrz!
Gdzie w tym wszystkim miejsce dla głodnej przygód babci Mazurowej? W mieszkaniu Stephanie Plum! Razem z żarłocznym psem Bobem i świeżutkim prawem jazdy w kieszeni.
Babka z paczki i pieczeń nadziewana oliwkami to znaki charakterystyczne Grajdoła. „Język migowy” oznacza pokazanie komuś wyprostowanego środkowego palca. Domy są skromne. Samochody duże. Okna czyste.
- 1 048
...Ale może on poszuka ciebie. Może będzie chciał spuścić oleju i uzna, że jesteś bezpiecznym wyborem. Zdarza się, sama wiesz. Mężczyzna ma zwoje potrzeb. - To w tym kraju nie spuszcza się oleju w warsztacie? - zdziwił się Habib. - Chryste-jędnął Mitchell.-Nie mówię o takim oleju. Mówię o tej starej zabawie w chowanie salami. - Nie rozumiem, o co chodzi z chowaniem salami-stwie...
Rozwiń
Jak każda poprzednia część tej serii tak ta jest moim zdaniem baaardzo dobra. Uwielbiam ten styl pisania. Jest humor, akcja, trochę wątku miłosnego, pościgi, zagrożenie życia. Na prawdę bardzo dobrze się czyta. Babcia Mazurowa za każdym razem doprowadza mnie do łez ze śmiechu. Jest tak pozytywną postacią, że dla samej niej watro czytać tą książkę. Ja oczywiście przeczytam wszystkie z tej serii. Jestem ciekawa ile jeszcze aut Stephanie doprowadzi do śmierci 😂 Polecam gorąco :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część przygód Stefanii Śliwki. Kolejna dawka śmiech i dobrej zabawy. Wyjątkowa bohaterka, jej przyjaciółka, rodzina i faceci. Czuję się z nimi, jak z najlepszymi przyjaciółmi. Autorka cały czas utrzymuje poziom i zaskakuje nas nowymi przygodami. Dialogi pomiędzy bohaterami czasami rozśmieszają mnie do łez.
Polecam wszystkim!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam wszystkim!
Bardzo lubię jedyny w swoim rodzaju klimat Grajdołu. I ułańską fantazję babci Mazur. I to, że w książkach Janet Evanovich tyle się dzieje. Z reguły są to rzeczy zaskakujące, ale jak najbardziej realne. Z gruntu tych, co to najwięksi filozofowie nie wymyślą a kobieta zrobi. Zwłaszcza jak nie pomyśli. A to się Stephanie Plum dość często zdarza. I jeszcze chciałabym poznać sekret tego jak się to robi, że dieta składająca się głównie z ciast i pizzy sprawia, iż faceci nie mogą od ciebie oczu i rąk oderwać. Tak ponętną laską jesteś. A przy okazji dziewczyną z sąsiedztwa. Jedyny minus jest taki, że książki o przygodach dzielnej łowczyni nagród trzeba sobie dawkować. W innym wypadku szybko się przejadają.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część serii, tak samo śmieszna i zabawna jak poprzednie, ale też trochę dramatyczna, zwłaszcza jak czytałam momenty dotyczące psa :P
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChociaż nie czytałam wcześniejszych tomów a samą książkę trafiłam na promocji w jakimś markecie to dla samej babci Mazurowej warto było po nią sięgnąć. Lektura przyjemna a momentami gwarantowane wybuchy śmiechu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStephanie Plum nie odpuszcza! Autorka jej na to nie pozwala.
Stephanie Plum nie odpuszcza! Autorka jej na to nie pozwala.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStarzy, dobrze znani bohaterowie, nowe wątki i mnóstwo rozrywki... I pies Bob. Z nim to będzie "kupa" zabawy :)
A już miałam nadzieję że Stephanie wybrała Komandosa, a tu jednak rozczarowanie i znowu zdecydowała się na Joego :/ No ale trudno, zobaczymy co przyniosą kolejne tomy. Ale jak zawsze miło czytało się zwariowane przygody łowczyni nagród :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana przyjemnym językiem, szybko się czyta, a więc czego chcieć więcej.
Napisana przyjemnym językiem, szybko się czyta, a więc czego chcieć więcej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła była dobra, w kilku momentach się zaśmiałam, także polecam przeczytać jeśli szukacie czegoś luźnego.
Już zaczyna trochę mnie irytować głupota głównej bohaterki, mimo to dalej to dobra zabawa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTania, nie najwyższych lotów rozrywka z dużą dawką raczej mało wyszukanego humoru. Ale taka miała właśnie być, więc autorce zdecydowanie udało się spełnić swoje założenia i oczekiwania czytelników.