Na początku był głód

Okładka książki Na początku był głód
Marek Konarzewski Wydawnictwo: Państwowy Instytut Wydawniczy Seria: Biblioteka Myśli Współczesnej popularnonaukowa
220 str. 3 godz. 40 min.
Kategoria:
popularnonaukowa
Seria:
Biblioteka Myśli Współczesnej
Wydawnictwo:
Państwowy Instytut Wydawniczy
Data wydania:
2005-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2005-01-01
Liczba stron:
220
Czas czytania
3 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
8306029542
Tagi:
dietetyka fizjologia
Średnia ocen

                7,4 7,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,4 / 10
81 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
77
79

Na półkach:

Rozważania nad przystosowaniem ludzkiego układu pokarmowego, kształtowanego na drodze ewolucji do trawienia określonego pokarmu. Poruszone wątki zahaczają również o wpływ początków rolnictwa, pasterstwa, aż do współczesnego stylu odżywiania na stan zdrowia człowieka.
Podjęto również próbę krótkiego scharakteryzowania wybranych diet oraz postu na organizm ludzki.
Warto zapoznać się ze spojrzeniem na sprawy związane z żywieniem, ujęte w tej książce. Tym bardziej, że autor powołuje się na wiarygodne źródła, a przy tym przedstawione informację są dość świeże tj. nawet i listopad 2014 r. Wydaje się, że każdy zainteresowany tematami żywienia człowieka, zdrowia czy ewolucji naszego gatunku, znajdzie coś dla siebie.

Rozważania nad przystosowaniem ludzkiego układu pokarmowego, kształtowanego na drodze ewolucji do trawienia określonego pokarmu. Poruszone wątki zahaczają również o wpływ początków rolnictwa, pasterstwa, aż do współczesnego stylu odżywiania na stan zdrowia człowieka.
Podjęto również próbę krótkiego scharakteryzowania wybranych diet oraz postu na organizm ludzki.
Warto...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    185
  • Przeczytane
    109
  • Posiadam
    21
  • Teraz czytam
    5
  • Popularnonaukowe
    4
  • Zdrowie
    3
  • Biblioteka Myśli Współczesnej
    3
  • 2018
    2
  • 03. Pap+
    2
  • Poradniki, Popularnonaukowe
    2

Cytaty

Więcej
Marek Konarzewski Na początku był głód Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne