Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
7 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
8390073900
liczba stron
80
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodała
Athoualia

Coraz większą popularność na całym świecie zdobywa medycyna naturalna. Mija fascynacja syntetykami wytwarzanymi w zakładach chemicznych, a chętniej sięgamy po odżywki lub leku których źródłem jest środowisko naturalne. Takimi produktami są bez wątpienia wytwarzane przez pszczoły w pasiekach: miód, pyłek, mleczko pszczele, propolis i jad. Właściwości odżywcze i lecznicze tych produktów znane...

Coraz większą popularność na całym świecie zdobywa medycyna naturalna. Mija fascynacja syntetykami wytwarzanymi w zakładach chemicznych, a chętniej sięgamy po odżywki lub leku których źródłem jest środowisko naturalne. Takimi produktami są bez wątpienia wytwarzane przez pszczoły w pasiekach: miód, pyłek, mleczko pszczele, propolis i jad. Właściwości odżywcze i lecznicze tych produktów znane były od wieków, ale teraz odkrywamy je na nowo. Mimo niekwestionowanego uznania dla ich walorów, wiedza o ich przydatności i właściwościach pozostaje ciągle bardzo ograniczona. Często nie docenia się właściwości dietetycznych, odżywczych i leczniczych tych produktów, ale bywa i tak, że przypisuje się im możliwości i działania, których nigdy nie miały. Zarówno nie docenianie jak i przecenianie ich możliwości przynosi dużą szkodę.

Informacje o wartości i przydatności produktów pszczelich można spotkać w niektórych podręcznikach pszczelarskich oraz wydawnictwach dotyczących medycyny naturalnej. Dotychczas brak jednak było poważniejszego opracowania charakteryzującego pod względem przydatności leczniczej wszystkie produkty pszczele. Oddając do rąk Czytelników to opracowanie, wyrażamy nadzieję, że wpłynie ono na wzrost zainteresowania naturalnymi lekami i odżywkami wytwarzanymi przez pszczoły, a pszczelarzom pozwoli na rozszerzenie asortymentu wytwarzanych w pasiekach produktów i tym samym poprawi rentowność pasiek.

 

źródło opisu: Pszczelnicze Towarzystwo Naukowe & Spółdziel...(?)

źródło okładki: Autorskie

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (4)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 719
Athoualia | 2016-08-15
Przeczytana: 15 sierpnia 2016

Zastosowania miodu, pyłku, pierzgi, mleczka i jadu są opisane. Dawkowanie przy różnych schorzeniach też. Bardzo podobne do pozycji "Leczenie produktami pszczelimi" (http://lubimyczytac.pl/ksiazka/265049/leczenie-produktami-pszczelimi). Musiałabym porównać obie książki czy są identyczne, bo wydaje mi się, że kiedyś już to czytałam.

książek: 286
FarmaJana | 2017-05-05
książek: 1947
Siuks | 2017-02-01
książek: 4768
MrGwyn | 2016-12-22
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd