rozwińzwiń

Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler

Okładka książki Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler Magda Gessler
Okładka książki Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler
Magda Gessler Wydawnictwo: Znak Literanova kulinaria, przepisy kulinarne
160 str. 2 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak Literanova
Data wydania:
2014-04-14
Data 1. wyd. pol.:
2014-04-14
Liczba stron:
160
Czas czytania
2 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324025565
Średnia ocen

6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
15 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
1026
1022

Na półkach: , ,

"Kolor wyzwala emocje"

Książka zawiera raczej tradycyjne, staropolskie przepisy. Kilka z nich być może uda mi się wypróbować. Czytając wstęp i zakończenie ma się wrażenie, że autorka jest wrażliwą i miłą osobą, przeciwnie do tego jakie wrażenie sprawia na wizji...

"Kolor wyzwala emocje"

Książka zawiera raczej tradycyjne, staropolskie przepisy. Kilka z nich być może uda mi się wypróbować. Czytając wstęp i zakończenie ma się wrażenie, że autorka jest wrażliwą i miłą osobą, przeciwnie do tego jakie wrażenie sprawia na wizji...

Pokaż mimo to

avatar
226
193

Na półkach: , ,

"Czy masz ochotę na kremowe lody waniliowe z dodatkiem aksamitnego advocata, soczystych malin, kusząco dojrzałych brzoskwiń, z nutą orzeźwiającej mięty? Przepis na Copa melba znajdziesz na stronie …
W książce znajduje się ten i blisko 60 innych przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.
Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. "

Magda Gessler to znana polska restauratorka, jurorka w programu telewizyjnym "Master Chef", właścicielka kilkunastu restauracji a przede wszystkim - prowadząca programu "Kuchenne Rewolucje", gdzie niejednokrotnie zasłynęła kontrowersyjnymi opiniami, na temat odwiedzających restauracji. Jednak to właśnie te wizyty stały się podstawą do stworzenia książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler".

Osobiście, do kulinarii zawsze podchodziłam z pewną rezerwą. Rzadko kiedy przyrządzałam jakieś dania, jednak jeśli już przemogłam się do tego - zwykle nie były one zbyt wymyślne. Dlatego też sporo się wahałam, zanim zdecydowałam podjąć się recenzji tejże pozycji. W końcu jednak, zdecydowałam, że być może książka skłoni mnie do częstszych prób przyrządzania posiłków. Czy rzeczywiście tak się stało?

Strona graficzna książki zdecydowanie zachęca do czytania. Barwne zdjęcia przyrządzonych dań oraz dokładne opisy przyrządzonych dań to zdecydowany plus książki. Ładna, przystępna okładka i niewielkie rozmiary książki także sprawiają, że patrzę na pozycję przychylniejszym okiem.

Pozycja zawiera 60 przepisów, podzielonych na parę kategorii. Znajdujemy wśród nich zarówno specjalności, jak i zwykłe dania, które możemy zaserwować na co dzień. Dzięki różnorodności przepisów, każdy znajdzie tutaj coś dla siebie - od apetycznych dań głównych, aż po przepyszne desery.

Każdy przepis jest wyjaśniony dokładnie i szczegółowo, włącznie z podaniem, z którego odcinka pochodzi. Dokładne proporcje składników, szczegółowy opis przyrządzenia, ilość osób, na które wystarczy dane danie... To wszystko sprawia, że od razu mam ochotę spróbować jakiegoś przepisu. Już teraz upatrzyłam sobie parę ciekawych dań, które z pewnością będę przyrządzać.

Podsumowując, książka to konieczne uzupełnienie biblioteczki dla wszystkich, którzy lubią kuchnię pani Gessler i chętnie spróbują nowych przepisów. Mi osobiście pozycja bardzo przypadła do gustu, głównie dzięki ciekawym przepisom i świetnej oprawie graficznej. Z pewnością wykorzystam niektóre przepisy tam podane, a wszystkim maniakom kulinarnym radzę natychmiast zapoznać się z tą książką.

http://faaantasyworld.blogspot.com/2014/05/kuchenne-rewolucje-nowe-przepisy-magdy.html

"Czy masz ochotę na kremowe lody waniliowe z dodatkiem aksamitnego advocata, soczystych malin, kusząco dojrzałych brzoskwiń, z nutą orzeźwiającej mięty? Przepis na Copa melba znajdziesz na stronie …
W książce znajduje się ten i blisko 60 innych przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje.
Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne...

więcej Pokaż mimo to

avatar
430
237

Na półkach: , ,

Magdy Gessler chyba nie trzeba przedstawiać nikomu. Znana przede wszystkim z „Kuchennych rewolucji” restauratorka zyskała sławę już kilka lat temu, kiedy na ekranach telewizyjnych zagościł pierwszy sezon kulinarnego show. Dotąd na rynku wydawniczym ukazała się książka, w której zawarto wybrane przepisy pochodzące z pierwszych sezonów „Kuchennych rewolucji”. Ostatnio pojawiła się godna uwagi kontynuacja, w której uwzględniono niektóre dania pojawiające się w czterech ostatnich sezonach. Ta niewielkiej objętości książka to totalny must have nie tylko ulubieńców show, to także zbiór ponad sześćdziesięciu przepisów, który powinien znaleźć się w kuchni każdego miłośnika gotowania.

Bardzo lubię eksperymentować w kuchni. Mogłabym spędzać w niej większość swojego wolnego czasu. Kulinarne cudo, które mam przed sobą z pewnością pozwoli mi na zrealizowanie mojego marzenia choćby po części. Książka została podzielona na kilka rozdziałów. I tak, znajdziemy tutaj przepisy na przystawki, zupy, sałatki, dania wegetariańskie, ryby, mięsa oraz desery.

Każdy przepis opatrzony jest w niezbędne informacje, wśród których są składniki, dokładna instrukcja wykonania potrawy oraz fotografie pyszności. Przepisy są proste, co ważne, składniki ogólnie dostępne, instrukcje klarownie sformułowane. Cóż więcej wymagać od książki kucharskiej? Do każdego przepisu dodano informację z którego sezonu pochodzi i dla ilu osób jest przeznaczony.

Fani „Kuchennych rewolucji” z pewnością się nie zawiodą. Teraz mogą podziwiać potrawy proponowane przez Magdę Gessler nie tylko w programie. Korzystając z jasnych instrukcji zawartych w najnowszej książce Magdy Gessler mogą spróbować swoich sił w kuchni i sporządzić wybrane danie. Wybór przepisów jest naprawdę ogromny. Począwszy od tarty z porem, poprzez rybę po grecku, kartoflankę czy flaki, aż po sałatkę cezar, placki ziemniaczane, podwójnego schabowego do lodów migdałowych. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej wyszukanego to może skusicie się na ratatouille czy piracką rybę. A może marzy wam się pyszny deser? Co powiecie na mango lassi lub copa melba? W tej książce każdy znajdzie dla siebie coś pysznego. Polecam!

Magdy Gessler chyba nie trzeba przedstawiać nikomu. Znana przede wszystkim z „Kuchennych rewolucji” restauratorka zyskała sławę już kilka lat temu, kiedy na ekranach telewizyjnych zagościł pierwszy sezon kulinarnego show. Dotąd na rynku wydawniczym ukazała się książka, w której zawarto wybrane przepisy pochodzące z pierwszych sezonów „Kuchennych rewolucji”. Ostatnio...

więcej Pokaż mimo to

avatar
3034
2034

Na półkach: ,

Magdy Gessler, chyba nikomu przedstawiać nie muszę. Wszyscy kojarzą jej program "Kuchenne rewolucje" oraz restauracje, którymi kieruje. Pani Gessler to osobowość, zarówno kulinarna, jak i medialna. Jak na taką osobę przystało, oprócz występowania w telewizji, pisania książek, gotowania i prowadzenia restauracji, prowadzi rownież swojego bloga www.magdagessler.pl - bardzo ciekawego.

Magda Gessler jest jak burza, pełna temperamentu, szaleje w kuchniach restauracji w swoim autorkim programie. Jednych szokuje, innych śmieszy, ale na pewno zasługuje na zainteresowanie. Zawsze z ciekawością oglądam jej program i z przyjemnością sięgnęłam po najnowsza książkę z przepisami.



W książce znajdziecie tradycyjne przepisy polskiej kuchni, bardzo zróżnicowane i bardzo ciekawe. Oczywiście, znajdują się tutaj przepisy bardzo skomplikowane jak i bardzo proste.
Znajdziecie tutaj zarówno przepis na placki ziemniaczane, gołąbki czy golonkę w piwie, po kartoflankę czy smakowite potrawy z ryb i mięsa, mnóstwo jest również warzyw. Dla łasuchów i wielbicieli słodyczy znajdą się również przepisy na domowe lody i inne smakołyki.



Książka podzielona jest na tematyczne działy, łatwo i szybko można znaleźć interesujące nas przepisy. Są one bogato ilustrowane i podane w przystępny sposób. W "Kuchennych rewolucjach" znajdziecie ponad 60 rozmaitych kulinarnych inspiracji, które ubarwią waszą kuchnię.

Mnie książka bardzo przypadła do gustu i na pewno nie raz jeszcze po nią sięgnę - polecam serdecznie!

http://markietanka-mojeksiazki.blogspot.com/2014/05/kuchenne-rewolucje-nowe-przepisy-magdy.html

Magdy Gessler, chyba nikomu przedstawiać nie muszę. Wszyscy kojarzą jej program "Kuchenne rewolucje" oraz restauracje, którymi kieruje. Pani Gessler to osobowość, zarówno kulinarna, jak i medialna. Jak na taką osobę przystało, oprócz występowania w telewizji, pisania książek, gotowania i prowadzenia restauracji, prowadzi rownież swojego bloga www.magdagessler.pl - bardzo...

więcej Pokaż mimo to

avatar
935
897

Na półkach:

Magda Gessler znana jest przede wszystkim ze swojego programu ,,Kuchenne rewolucje", który gości na antenie TVN już dobrych kilka lat. W czasie oczekiwania na tę książkę skusiłam się na dwie pierwsze serie kulinarne, w planach mam także pozostałe odcinki.

Prawie 2 lata temu została wydana jej pierwsza książka na podstawie programu, jednak jest ona już niestety niedostępna. Tym razem przepisy zaczynają się od 5 sezonu, czyli już dość wiele restauracji przeszło do tego czasu swoją rewolucję.

W książce znajdują się tradycyjne, znane wszystkim dania takie, jak : Ryba po grecku, Jajka faszerowane piklingiem, Solianka po górsku, Kartoflanka, Zupa krem z kukurydzy, Sałatka nicejska po staremu, podana w miseczkach, Sałatka cezar nieoszukana, Kluski śląskie z pesto, Placki ziemniaczane, Faszerowana kaczka, Golonka pieczona w piwie, Gołąbki w sosie pomidorowym, czy Lody migdałowe. Jak widzicie są one bardzo różnorodne, a książka podzielona jest na kilka tematycznych rozdziałów.

Znajdziemy tutaj prawie 60 kulinarnych inspiracji, które możemy wypróbować w domu, a które zdecydowanie umilą nam dzień pod względem kulinarnym. Sama postać Magdy Gessler jest może dość kontrowersyjna, ja osobiście jednak bardzo lubię jej program. Przy każdym przepisie zamieszczona została informacja z którego sezonu i odcinka pochodzi przepis oraz dla ilu osób jest przeznaczony. Receptura także została bardzo prosto i logicznie opisana.

Uważam, ze posiadanie takiej książki kulinarnej w swojej biblioteczce jest wielkim atutem, gdyż ja na przykład wielokrotnie podczas oglądania Kuchennych rewolucji zastanawiałam się, z czego dokładnie dane danie zostało wykonane. Dzięki najnowszej książce Magdy Gessler mogę się tego z całą pewnością dowiedzieć i zjeść te dania, niekoniecznie pojawiając się w danej restauracji.

,,Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler" to spora dawka inspiracji dla każdego z nas, kto choć trochę interesuje się kuchnią. Jeśli sami nie mamy talentu kulinarnego wystarczy pokazać książkę siostrze, czy też mamie, które już go mają i razem rozkoszować się tymi smakołykami.

Moja ocena: 5/6

Magda Gessler znana jest przede wszystkim ze swojego programu ,,Kuchenne rewolucje", który gości na antenie TVN już dobrych kilka lat. W czasie oczekiwania na tę książkę skusiłam się na dwie pierwsze serie kulinarne, w planach mam także pozostałe odcinki.

Prawie 2 lata temu została wydana jej pierwsza książka na podstawie programu, jednak jest ona już niestety niedostępna....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    45
  • Przeczytane
    25
  • Posiadam
    11
  • Chcę w prezencie
    9
  • Kulinaria
    2
  • Rok 2014
    1
  • Kucharskie
    1
  • Kupię / wymienię się za
    1
  • 2014
    1
  • ♦ 52 książki - 2014 ♦
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler


Podobne książki

Przeczytaj także