Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Francuski szef kuchni

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
7,51 (45 ocen i 11 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
7
8
12
7
20
6
3
5
0
4
0
3
0
2
0
1
1
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The French Chef
data wydania
ISBN
9788308052280
liczba stron
520
język
polski
dodała
Ag2S

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna,...

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek „Francuskiego Szefa Kuchni” wyemitowano „w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji” – jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca – Julia Child – do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów.

 

źródło opisu: http://www.wydawnictwoliterackie.pl/

źródło okładki: http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka/2572/F...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1081
Malwina | 2013-10-21
Przeczytana: 21 października 2013

Ja jako miłośniczka gotowania i Francji musiałam koniecznie mieć tą książkę. Książkę, która została stworzona przez wielką Julię Child. Skończyła szkołę Le Cordon Blue w Paryżu i zrobiła wielką furorę na świecie. Książkę, którą dzisiaj Wam przedstawiam jest zbiorem wszystkich przepisów z telewizyjnego show gdzie Julia Child gotowała.

Po pierwsze książka jest pięknie wydana. Moja jeszcze pachnie świeżością z drukarni ^^. Na pierwszych stronach przeczytamy rozdział zatytułowany Kilka słów od autorki potem Krótka historia tej książki i tego, jak trafiłam do telewizji, a następnie I jeszcze o winach. A potem jest najlepsze czyli Książka francuskiego szefa kuchni. Każdy z Was może się nim poczuć, a może nawet stać!

Przepisy, które znajdują się w książce podzielone są według odcinków tak na przykład Program pięćdziesiąty drugi to przepis na Płonący suflet. Przepisów jest naprawdę sporo, ale jeśli nie chce Wam się gotować to możecie sobie poczytać, bowiem Julia Child tłumaczy każdy krok postępowania jest więc to wspaniała lektura. Niektóre przepisy (ich nazwy) są po francusku i po polsku. Na końcu odnajdziemy przewodnik tematyczny podzielony na słodkości, drób itp. Jest też Spis treści. Jedyne czego mi brakuje to zdjęć. No ale nie można wszystkiego. Brak zdjęć może zaostrzyć przecież naszą ciekawość.

W Internecie jest program Julie, więc możecie popatrzeć jak wykonuje ona dane dania http://www.youtube.com/watch?v=6jhGKIkgTcQ

na blogu zdjęcia książki zapraszam
http://spetana-przez-ksiazki.blogspot.com/2013/10/francuski-szef-kuchni-julia-child.html

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Kraina Chichów

Czyta się szybko, pomysł sam w sobie jest ciekawy, jednak wykonanie już nie, kreacje bohaterów momentami wypadają płasko, a fabuła staje się przewid...

zgłoś błąd zgłoś błąd