Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej

Wydawnictwo: Rea
7,38 (13 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
2
8
2
7
1
6
5
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788375444919
liczba stron
648
słowa kluczowe
kuchnia, przepisy kulinarne
język
polski
dodała
Indianka

"Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej" zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, "oficjalnej" i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepisów urozmaicają ciekawostki z historii polskiej sztuki kulinarnej. Składa się na nią unikalny zbiór około 1600 przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni zarówno...

"Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej" zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, "oficjalnej" i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepisów urozmaicają ciekawostki z historii polskiej sztuki kulinarnej.
Składa się na nią unikalny zbiór około 1600 przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni zarówno osoby początkujące, jak i doświadczonych miłośników sztuki gotowania.
Niniejsze wydanie podzielone jest na 15 rozdziałów, wśród których znajdują się między innymi: Zimny bufet, Potrawy z jaj i serów, Potrawy z kasz i ryżu, Mięsa, Ryby i raki, Drób, Dziczyzna, Ciasta.

 

źródło opisu: http://www.rea-sj.pl

źródło okładki: Żródło własne

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (33)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 707
Anezka | 2017-12-27
Przeczytana: 27 grudnia 2017

Oj, bardzo się przydała na święta, wiedziałam kiedy po nią sięgnąć.
Książka opisana czytelnie, podzielona na dużą ilość rozdziałów z opisem każdej potrawy na ile porcji, jaki czas przygotowania, oraz dodatkowymi informacjami typu: pieczenie, chłodzenie, duszenie..
Na pewno sięgnę po nią nie raz, a niektóre potrawy wejdą do mojego kanonu potraw codziennych.

książek: 350
Ka_Ha | 2014-03-01
Na półkach: Przeczytane, Kuchnia

Do Hani Szymanderskiej mam taką słabość, że nawet jeśli jest to piętnasta książka o kuchni polskiej, to ją kupię. Jej najlepszą książką jest ostatnia "Kuchnia polska. Potrawy regionalne". W tej niestety potrawy nie są tak wysmakowane i niebanalne, ale za to jest ich masa (ponad 1600) i na każdą okazję. Jest niezła, choć zbędna, jeśli posiadacie inne wydania o rodzimych kulinariach.

książek: 868
Adannyel | 2017-05-03
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinaria
książek: 723
Mea-Libri | 2017-02-10
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 185
kebby | 2016-03-02
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kuchnia
książek: 188
Artur | 2016-01-25
Na półkach: Przeczytane
książek: 1364
Agnieszka | 2015-11-23
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 2189
Eeyore | 2015-09-02
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Przeczytana: 2014 rok
książek: 154
asicax17 | 2015-03-21
książek: 413
mistya | 2015-01-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
zobacz kolejne z 23 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd