Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Cztery strony smaku

Tłumaczenie: Marta Czub
Seria: Z różą wiatrów
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie
5 (25 ocen i 7 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
2
6
7
5
7
4
5
3
1
2
1
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324592722
liczba stron
328
słowa kluczowe
podróże, jedzenie
język
polski
dodał
Matacz

Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia. Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie – na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą...

Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia.

Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie – na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań – niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.

 

źródło opisu: http://www.najlepszyprezent.pl/

źródło okładki: http://www.najlepszyprezent.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 567
Kama86 | 2013-09-24
Przeczytana: 20 września 2013

Praca zbiorowa to złe określenie. To raczej zbieranina różnych opowiadań, których elementem wspólnym jest poruszany temat. Niestety teksty zebrane w tej książce są bardzo nierówne, zarówno pod względem jakości, jak i długości.
Poprzedzające każde z opowiadań sylwetki autorów mają przekonać czytelnika, z jak dobrym tekściarzem ma do czynienia, ale ilość odebranych nagród i wydanych książek wydaje się nie współgrać z jakością tekstów. Niektóre są nudne, inne kiepsko napisane.
Na tle tych słabych opowiadań wyróżnia się kilka perełek, które są nie tylko interesująco napisane, ale i poruszają tematykę kuchni w niebanalny sposób.
Jest to jedna ze słabszych pozycji w serii wydawnictwa, więc poleciłabym ją tylko kolekcjonerom.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Rytm serca

"Mydlana opera" w wersji papierowej: wielkie dramaty, wielkie radości, przewidywalna akcja, wyidealizowani bohaterowie i strasznie...

zgłoś błąd zgłoś błąd