Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

Tłumaczenie: Anna Nowak
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
5,35 (26 ocen i 6 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
1
7
8
6
5
5
1
4
5
3
3
2
0
1
2
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Economy Gastronomy: Eat Better and Spend Less
data wydania
ISBN
978-83-10-12290-2
liczba stron
320
słowa kluczowe
tanie gotowanie, oszczędzanie
język
polski
dodał
mantra

Najważniejsze zasady "Ekonomii gastronomii": - Planujcie posiłki z wyprzedzeniem - Kupujcie mądrze i oszczędnie - Nie marnujcie jedzenia - Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku - Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego - Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach - Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania - Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby...

Najważniejsze zasady "Ekonomii gastronomii":
- Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
- Kupujcie mądrze i oszczędnie
- Nie marnujcie jedzenia
- Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
- Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
- Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
- Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
- Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej

W "Ekonomii gastronomii" chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce - w samym sercu rodzinnego życia.

Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka

Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.

 

źródło opisu: http://www.nk.com.pl/ekonomia-gastronomia-jedz-lep...(?)

źródło okładki: http://www.nk.com.pl/ekonomia-gastronomia-jedz-lep...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 48
Otylia | 2015-12-29
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 01 grudnia 2015

Książka kupiona za bezcen, sądziłam, że będzie jedną z ulubionych propozycji w kulinarnym działaniu. Plus za inspirujący pomysł na gotowanie ogólnie, czyli "kup coś dużego raz i zrób z tego 5 różnych dań". Niestety wiele z proponowanych w przepisach produktów jest niezbyt typowe dla polskich sklepów, więc żeby wydać mniej, trzeba się nałazić albo sprowadzać sobie te produkty z rodzimego kraju autorów. Bo przecież zamienić 80% składników na coś innego też nie do końca ma sens. Ekonomia zatem - być może, ale nie uniwersalna.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Lalka. Tom I **

"Lalka" jest największą polską powieścią, a Prus to najwybitniejszy polski powieściopisarz. Bezsprzecznie jedno z najwybitniejszych arcyd...

zgłoś błąd zgłoś błąd