Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

W kuchni u Kręglickich

Wydawnictwo: Znak
6,8 (5 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
2
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
W kuchni u Kręglickich
data wydania
ISBN
978-83-240-1072-1
liczba stron
224
język
polski
dodała
Ronja

Jak przygotować i podawać absynt, a jak upiec ośmiornicę? Z ilu dań tak naprawdę składa się pełny włoski posiłek? Dlaczego Meksykanie tańczą podczas jedzenia taco? Co hiszpańska kuchnia zawdzięcza Kolumbowi? I jakąż to potrawę wymyślili greccy rozbójnicy? Agnieszka i Marcin Kręgliccy, znane rodzeństwo warszawskich restauratorów, zapraszają nas w niezwykle smakowitą podróż po kuchni...

Jak przygotować i podawać absynt, a jak upiec ośmiornicę? Z ilu dań tak naprawdę składa się pełny włoski posiłek? Dlaczego Meksykanie tańczą podczas jedzenia taco? Co hiszpańska kuchnia zawdzięcza Kolumbowi? I jakąż to potrawę wymyślili greccy rozbójnicy?

Agnieszka i Marcin Kręgliccy, znane rodzeństwo warszawskich restauratorów, zapraszają nas w niezwykle smakowitą podróż po kuchni francuskiej, włoskiej, greckiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. W książce znalazło się ponad sto przepisów na najbardziej tradycyjne dania tych krajów - od zupy cebulowej do musaki, od paelli po guacamole. Na deser zaś autorzy zawsze mają w zanadrzu coś słodkiego - na przykład tiramisu lub flan pomarańczowy. To książka, która cieszy oczy i podniebienie!





Prowadzimy restauracje od dwudziestu lat. Kłócimy się i godzimy przy stole. Jedzenie jest dla nas osią pracy, życia rodzinnego i towarzyskiego. Jest sposobem na dbanie o siebie i o innych, jest źródłem przyjemności. Przede wszystkim musi być dobre. (...) W tej książce zebraliśmy najlepsze przepisy z naszych restauracji. Sprawdzone po wielokroć, smaczne i możliwe do zrobienia w polskim domu.
(ze wstępu Agnieszki Kręglickiej)

 

źródło opisu: http://www.znak.com.pl/

źródło okładki: http://www.znak.com.pl/

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (8)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 532
buziaczek197 | 2017-03-16
Przeczytana: marzec 2017

Bardzo fajnie wydana książka. Przepisy są łatwe w przygotowaniu i nie mają skomplikowanych składników. Książka mi się podoba i mam wypróbowane już 3 przepisy. Mam wrażenie że nie magą się nie udać. Nie zapłaciłam dużo za książkę, a jestem zadowolona, że ją mam i teraz tylko gotować. POLECAM !!!

książek: 263
Ronja | 2012-04-16
Na półkach: Przeczytane, Kucharskie

Bardzo fajna książka z podstawowymi przepisami kuchni świata. Ma się wrażenie, że są sprawdzone (praktyka też temu dowodzi)i dobrze opisane. Zdjęcia mogłyby być lepsze.

książek: 488
ASIa_K-a | 2015-12-28
książek: 505
chomiss | 2014-03-05
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria, 2014
Przeczytana: 01 marca 2014
książek: 4522
Majka | 2012-08-18
Na półkach: 2012, Przeczytane, Kucharskie
Przeczytana: 18 sierpnia 2012
książek: 216
Iwona | 2013-05-30
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 18 sierpnia 2013
książek: 274
Eleonora | 2012-11-01
książek: 1216
Kass | 2012-05-29
Na półkach: Chcę przeczytać
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd