-
ArtykułyŚladami autorów, czyli książki o miejscach, które odwiedzali i opisywali twórcyAnna Sierant8
-
ArtykułyCzytamy w weekend. 14 czerwca 2024LubimyCzytać441
-
ArtykułyZnamy laureatki Women’s Prize for Fiction i wręczonej po raz pierwszy Women’s Prize for Non-FictionAnna Sierant14
-
ArtykułyZapraszamy na live z Małgorzatą i Michałem Kuźmińskimi! Zadaj autorom pytanie i wygraj książkę!LubimyCzytać6
Biblioteczka
2018-10
2018-09
Rewelacyjna pozycja dla wszystkich kochających gotować, zdrowo odżywiających się freaków i amatorów niestandardowej kuchni. Książka jest niezwykle przejrzysta, zestawy przepisów są podzielone ze względu na pory roku, aby korzystający nie miał problemu z dostępnością sezonowych produktów. Piękne fotografie, objaśnienie filozofii bento oraz praktyczne i smaczne przepisy, dzięki którym można stworzyć coś z niczego :) Przepisy są proste i bardzo smaczne. Z całego serca polecam!
Rewelacyjna pozycja dla wszystkich kochających gotować, zdrowo odżywiających się freaków i amatorów niestandardowej kuchni. Książka jest niezwykle przejrzysta, zestawy przepisów są podzielone ze względu na pory roku, aby korzystający nie miał problemu z dostępnością sezonowych produktów. Piękne fotografie, objaśnienie filozofii bento oraz praktyczne i smaczne przepisy,...
więcej mniej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2018-04
Książka Darii Ładochy to nie tylko przepisy kulinarne ale również opis jej przygody, ktorą chciała się podzielić z czytelnikami. Fajny język powoduje że historie szybko i przyjemnie się czyta. Jako że autorka proponuje dania ze składników typowo azjatyckich, które są trudno dostępne w marketach, podoba mi się, że zostały wypisane składniki, które można z powodzeniem zamienić nie zmieniając przy tym smaku przygotowanych potraw. Można również sporządzić wiele pasi i sosów samodzielnie. Ponadto książka bogato ilustrowana, estetycznie fajnie się to zgrywa.
Książka Darii Ładochy to nie tylko przepisy kulinarne ale również opis jej przygody, ktorą chciała się podzielić z czytelnikami. Fajny język powoduje że historie szybko i przyjemnie się czyta. Jako że autorka proponuje dania ze składników typowo azjatyckich, które są trudno dostępne w marketach, podoba mi się, że zostały wypisane składniki, które można z powodzeniem...
więcej mniej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2016-01
2016-04
W kręgu mojego kulinarnego księgozbioru ta pozycja znajduje jedno z pierwszych miejsc w rankingu odnośnie wykorzystania przepisów, co oznacza - że jest bardzo praktyczna i sprosta nawet tadkom niejadkom! Książka została stworzona przez kilkoro przyjaciół, z których każdy specjalizuje się w konkretnej kuchni i pragnie dzielić się swoją wiedzą i pasją ze swoimi obserwatorami - tworząc kanał na youtube. Program "Tuba smaku" cieszy się dużą popularnością - zatem postanowili stworzyć "the best of" swoich przepisów.
Jak zapowiada się książka? Nie ma nudy, jest klarowny podział przepisów na różne okazje pozwala na stworzenie fajnego dania lub deseru. Każdy znajdzie coś dla siebie - miłośnicy słodkości, zdrowego żywienia, kuchni azjatyckiej czy wegetarianie. Pełnię przepisów dopełniają apetyczne zdjęcia potraw. Duży plus za prosta segregację kategorii dań i humorystyczne przypisy do przepisów!
W kręgu mojego kulinarnego księgozbioru ta pozycja znajduje jedno z pierwszych miejsc w rankingu odnośnie wykorzystania przepisów, co oznacza - że jest bardzo praktyczna i sprosta nawet tadkom niejadkom! Książka została stworzona przez kilkoro przyjaciół, z których każdy specjalizuje się w konkretnej kuchni i pragnie dzielić się swoją wiedzą i pasją ze swoimi obserwatorami...
więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to