Reklama

Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento

Malwina Bareła
7,5 / 10
47 ocen 14 opinii
kulinaria, przepisy kulinarne 320 str.
Data wydania:
2018-09-17
Data 1. wyd. pol.:
2018-09-17
Liczba stron:
320
Język:
polski
ISBN:
9788324054589
Wydawnictwo:
Znak Horyzont
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne


Data wydania:
2018-09-17
Liczba stron:
320
Język:
polski
ISBN:
9788324054589
Wydawnictwo:
Znak Horyzont
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne

Średnia ocen
7,5 / 10
47 ocen 14 opinii

Oceń przeczytaną książkę
Dodaj książkę do biblioteczki

Kup książkę

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama

Książki autora

Reklama

Podobne książki

Więcej
więcej

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
47 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinie [14]

Sortuj:
118
29

Na półkach:

Fajne, łatwe przepisy dla każdego :)
Jednak bardziej bym w nich unikała cukru, ale każdy na pewno znajdzie coś dla siebie.
Ogólnie polecam

Pokaż mimo to

436
221

Na półkach:

Książka nie przypadła mi do gustu. Przepisy jakoś do mnie nie przemówiły, za dużo inspiracji kuchnią wschodnią. Nie mniej poray i wskazówki praktyczne uważam za przydatne.

Pokaż mimo to

321
4

Na półkach:

Zachęcona pozytywnymi opiniami w ciemno zamówiłam tę książkę. Żałuję. Mogłam najpierw przejrzeć przykładowe przepisy. Na pewno zrezygnowałabym z zakupu. Książka pięknie wydana, śliczne zdjęcia, ciekawe opisy. I to wszystko. Przepisy wcale nie są takie łatwe jak wynika z poniższych opinii. Co więcej, nie wszystkie składniki są łatwo dostępne. Chyba nie jestem gotowa na takie zaa...

więcej Pokaż mimo to

Reklama
214
10

Na półkach:

Uwielbiam tę książkę - chce przetestować wszystkie przepisy, bo są takie proste, przyjemne, zdrowe i wyglądają przepysznie. To jedna z niewielu książek kucharskich, gdzie chciałabym spróbować prawie wszystkich przepisów i wiem, że jestem w stanie w szybki sposób je zrobić.
Pochwała prostoty i ciekawych pomysłów + azjatyckie inspiracje. dla mnie bomba! Od premiery korzystam...

więcej Pokaż mimo to

200
44

Na półkach: ,

Ksiażka petarda. Bardzo solidnie przygotowana, piękne zdjęcia, które odpowiadają rzeczywistym potrawom, mnóstwo przepisów (ponad 60 przepisów, z czego każdy jest 2-3 składnikowy) podzielonych na pory roku, co ma bardzo dużo sensu zarówno pod względem ekonomicznym, jak i zdrowotnym. Potrawy przybierają różne formy, są też propozycje typowo w stylu japońskim, ale i przeciętny tra...

więcej Pokaż mimo to

1369
236

Na półkach: , , ,

Zakochałam się w tej książce odkąd otworzyłam ją na pierwszych stronach. Cała filozofia bento (i wszystko co wokół niej krąży) jest w niej bardzo przejrzyście i interesująco opisana. Same przepisy są ciekawe oraz proste w wykonaniu, tak że każdy kuchenny laik powinien sobie z nimi poradzić. W dobie zmian klimatycznych ruch #nowaste powinien być obecny w kuchni każdego z nas, a ...

więcej Pokaż mimo to

445
15

Na półkach:

Świetne przepis i porady. Dawno tak dobrej książki o jedzeniu do pracy nie miałam w rękach. Polecam.

Pokaż mimo to

578
450

Na półkach: ,

Bento to forma posiłku wywodzącego się z Japonii, serwowany w pudełeczku mający postać porcji, którą można ze sobą zabrać z do pracy, wziąć na wynos. W tradycyjnym bento mamy porcję ryżu, mięsa ryb, pikli i gotowanych warzyw. Pudełeczko jest wykonane z lakierowanego drewna, ale może być także plastikowe. W Japonii w wielu miejscach można kupić gotowe jedzenie w bento, chociaż...

więcej Pokaż mimo to

371
63

Na półkach: , , ,

Rewelacyjna pozycja dla wszystkich kochających gotować, zdrowo odżywiających się freaków i amatorów niestandardowej kuchni. Książka jest niezwykle przejrzysta, zestawy przepisów są podzielone ze względu na pory roku, aby korzystający nie miał problemu z dostępnością sezonowych produktów. Piękne fotografie, objaśnienie filozofii bento oraz praktyczne i smaczne przepisy, dzięki k...

więcej Pokaż mimo to

1827
345

Na półkach: , , ,

Malwina Bareła to autorka bloga Filozofia Smaku, która w swoim życiu kieruje się japońską filozofią Bento. W swojej książce postanowiła nam przybliżyć ideę bentowania i zachęcić do tworzenia smacznych, szybkich i przy okazji pięknych posiłków.

Na początku autorka szczegółowo tłumaczy czym jest „bento”, przedstawia jego zalety i pomaga dobrać odpowiedni pojemnik do two...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach


Reklama

Reklama
Reklama

Tu pojawią się rekomendacje dla ciebie

Aby zobaczyć rekomendacje oceń 20 książek w serwisie

Oceń

Wypożycz z biblioteki

Reklama

Cytaty

Mogą Cię również zainteresować

Reklama

Przeczytaj także

zgłoś błąd