Psychofarmakologia kliniczna

Okładka książki Psychofarmakologia kliniczna autora Janusz Rybakowski, 9788301224882
Okładka książki Psychofarmakologia kliniczna
Janusz Rybakowski Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2022-02-11
2022-02-11

Kup Psychofarmakologia kliniczna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Psychofarmakologia kliniczna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Psychofarmakologia kliniczna

Miałem bardzo duże oczekiwania odnośnie tej książki, niestety nie udało jej się ich spełnić.
Książka jest mniej więcej czymś w rodzaju artykułu przeglądowego z dużą porcją historii, powtórki z obrazu klinicznego konkretnych chorób i przytaczaniem statystyk. Od książki o tak sprecyzowanym temacie (i tak zacnej objętości) spodziewałem się dokładnych i wyczerpujących opisów molekularnego działania konkretnych substacji, łącznie z nakreśleniem ścieżek sygnalizacji komórkowej, które są aktywowane/hamowane w wyniku działania substancji psychoaktywnych. Nie dowiedziałem się niczego, czego nie wiedziałbym z podręczników i opracowań farmakologicznych. Pomysł na taką książkę był bardzo dobry - niestety nie wyczerpano tego pomysłu.

52 użytkowników ma tytuł Psychofarmakologia kliniczna na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Psychofarmakologia kliniczna na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Psychofarmakologia kliniczna

Okładka książki Różnice indywidualne. Uwarunkowania i konsekwencje Jerzy Brzeziński, Michał Chruszczewski, Jan Cieciuch, Katarzyna Drabarek, Adam Karbowski, Wojciech Łukasz Dragan, Nina Ogińska-Bulik, Jerzy Osiński, Małgorzata Pięta-Lendzion, Klaudia Ponikiewska, Agnieszka Popiel, Jan Rusek, Janusz Rybakowski, Marcin Rzeszutek, Włodzimierz Strus, Angelika Van Hoy, Bogdan Zawadzki
Okładka książki Pielęgniarstwo psychiatryczne Krystyna Górna, Krystyna Jaracz, Janusz Rybakowski
Okładka książki Psychiatria. Metody leczenia. Tom 3 Stanisław Pużyński, Janusz Rybakowski, Jacek Wciórka
Okładka książki Psychiatria. Psychiatria kliniczna. Tom 2 Stanisław Pużyński, Janusz Rybakowski
Psychiatria. Psychiatria kliniczna. Tom 2 Stanisław Pużyński, Janusz Rybakowski
Okładka książki Psychiatria. Podstawy psychiatrii. Tom 1 Stanisław Pużyński, Janusz Rybakowski, Jacek Wciórka

Okładka książki Qigong. Tajemnica wewnętrznej mocy Rafael Nasser, Robert Peng
Qigong. Tajemnica wewnętrznej mocy Rafael Nasser, Robert Peng
Okładka książki Diagnoza autyzmu u dorosłych. Model neuroafirmatywny Juliana Azevedo, Anna Day, Jessica K. Doyle, Davida Hartman, Maeve Kavanagh, Tara O'Donnell-KIlen
Okładka książki Męska rzecz. Wszystko, co mężczyzna musi wiedzieć, by żyć długo i aktywnie Robert Kowalczyk, Dawid Krawczyk, Piotr Paweł Świniarski
Okładka książki Trening mięśni ramion. Atlas ćwiczeń Frédéric Delavier, Michael Gundill
Trening mięśni ramion. Atlas ćwiczeń Frédéric Delavier, Michael Gundill
Okładka książki Psychoterapia dzieci i młodzieży w ujęciu integracyjnym. Tom 1 Agata Dutkiewicz, Iwona Grzegorzewska, Agnieszka Słopień
Okładka książki Chirurgia onkologiczna. Tom 1 Arkadiusz Jeziorski, Piotr Rutkowski, Wojciech Wysocki
Okładka książki Praktyczna fizjoterapia oparta na dowodach Mark R. Elkins, Kåre Birger Hagen, Robert Herbert, Gro Jamtvedt
Okładka książki Pielęgniarstwo anestezjologiczne i intensywnej opieki Danuta Dyk, Aleksandra Gutysz-Wojnicka

Cytaty z książki Psychofarmakologia kliniczna

Dodaj cytat z książki Psychofarmakologia kliniczna