rozwiń zwiń

Whisky. Leksykon smakosza

Okładka książki Whisky. Leksykon smakosza
David Wishart Wydawnictwo: Wydawnictwo RM poradniki
240 str. 4 godz. 0 min.
Kategoria:
poradniki
Tytuł oryginału:
Whiski Classified. Choosing Single Malts by Flavour
Wydawnictwo:
Wydawnictwo RM
Data wydania:
2016-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2010-01-01
Liczba stron:
240
Czas czytania
4 godz. 0 min.
Język:
polski
ISBN:
9788377736203
Tłumacz:
Piotr Kresak
Tagi:
Alkohole whisky
Średnia ocen

                7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
23 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
60
28

Na półkach: , ,

Pozycja bardzo wciągająca, zawiera wiele przytaczanych i ciekawych informacji nt. istniejących destylarni whisky słodowej ulokowanych w Wlk Brytanii oraz Irlandii (200 stron poświęcone temu zagadnieniu, ponad setka destylarni, których produkty możemy spotkać w każdym markecie, jak i tych niszowych, znanych jedynie bardziej zaawansowanym adeptom) i tych nowo powstających, chociaż szczerze mówiąc brak mi tu wzmianki o Bimber Distillery, która istnieje już od wielu lat - polski akcent w świecie whisky. Dodatkowo omówiony został proces degustacji whisky wraz z klasyfikacją profili smakowych.

Jest to książka idealna zarówno dla początkujących, jak i bardziej ogarniętych graczy. Jednak odnoszę wrażenie, że kolejne wydania (posiadam wyd. IV rozszerzone) są jedynie uzupełniane o nowsze zdjęcia wewnątrz i nową okładkę, zaś sama treść jest niezmienna - m.in. brak dokładniejszego omówienia nowszych destylarni, o których zostało napomknięte we wcześniejszych wersjach publikacji. Nie zmienia to oczywiście faktu, iż jest to książka warta posiadania dla osób, które chcą poszerzyć swoją wiedzę nt. whisky słodowej, jak i tych, które pragnełyby wejść w tej świat.

Pozycja bardzo wciągająca, zawiera wiele przytaczanych i ciekawych informacji nt. istniejących destylarni whisky słodowej ulokowanych w Wlk Brytanii oraz Irlandii (200 stron poświęcone temu zagadnieniu, ponad setka destylarni, których produkty możemy spotkać w każdym markecie, jak i tych niszowych, znanych jedynie bardziej zaawansowanym adeptom) i tych nowo powstających,...

więcej Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    33
  • Chcę przeczytać
    30
  • Posiadam
    19
  • Teraz czytam
    3
  • Alkohole
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • * dostępność - biblioteka publiczna
    1
  • Rok 2019
    1
  • Posiadam, Ebooki
    1
  • Prezenty dla innych
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Whisky. Leksykon smakosza


Podobne książki

Przeczytaj także