rozwiń zwiń

Połykając chmury. Rzecz o chińskim języku i podniebieniu

Okładka książki Połykając chmury. Rzecz o chińskim języku i podniebieniu
Anthony Zee Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Buki kulinaria, przepisy kulinarne
356 str. 5 godz. 56 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
Swallowing Clouds
Wydawnictwo:
Oficyna Wydawnicza Buki
Data wydania:
2008-06-22
Data 1. wyd. pol.:
2008-06-22
Liczba stron:
356
Czas czytania
5 godz. 56 min.
Język:
polski
ISBN:
9788392530718
Tłumacz:
Andrzej Molek
Tagi:
Chiny kuchnia chińska kultura Chin język chiński
Średnia ocen

                8,6 8,6 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,6 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
54
34

Na półkach: , ,

Ksiazka o etymologii chinskich znakow opisujacych jedzenie.

To jedno zdanie jest chyba najbardziej krzywdzaca recenzja jaka mozna wystawic tej perelce. Juz widze te ziewniecia pojawiajace sie przy trzecim slowie ("Etymologia? Nuuuuudy"). Sama bylam bardzo sceptyczna. Potem zaczelam czytac pierwsza strone i ... przepadlam. Autor prowadzi swoje wywody cudownym gawedziarskim stylem przeplatajac historie ewolucji chinskiego pismiennictwa ludowymi legendami, anegdotami z wlasnego zycia czy informacjami o kulturze. Rozdzialy sa zwiezle i tresciwe - autor nie wdaje sie w naukowe dywagacje na temat pojedynczych kresek tworzacych znak. Informacji jest wystarczajaco by troche zaspokoic ciekawosc (pierwszy glod?) ale tez obudzic apetyt na wiecej. W miare czytania ksiazki mimochodem zaczynasz zauwazac smoka/swinie/dlon w tym "chinskim krzaczku", ktory chwile wczesniej wydawal sie tylko zbiorem przypadkowych kresek.

Chinski znak, ktory mnie najbardziej rozbawil to uproszczony rysunek ust przytwierdzonych do pnia drzewa oznaczajacy... idiote. Celne i jakze obrazowe. Takich smaczkow jest w tej ksiazce mnostwo. Kupujcie/Wypozyczajcie i czytajcie! Nie pozalujecie ani sekundy spedzonej z ta ksiazka.

Ksiazka o etymologii chinskich znakow opisujacych jedzenie.

To jedno zdanie jest chyba najbardziej krzywdzaca recenzja jaka mozna wystawic tej perelce. Juz widze te ziewniecia pojawiajace sie przy trzecim slowie ("Etymologia? Nuuuuudy"). Sama bylam bardzo sceptyczna. Potem zaczelam czytac pierwsza strone i ... przepadlam. Autor prowadzi swoje wywody cudownym gawedziarskim...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    14
  • Przeczytane
    11
  • Posiadam
    3
  • Chiny
    3
  • Daleki Wschód
    1
  • Język
    1
  • 2016
    1
  • Język chiński
    1
  • Na wschód
    1
  • Orient DW
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Połykając chmury. Rzecz o chińskim języku i podniebieniu


Podobne książki

Przeczytaj także