rozwińzwiń

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

Okładka książki Dzikie kiszonki i inne fermentacje Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska
Okładka książki Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Kaja NowakowskaMałgorzata Ruszkowska Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
336 str. 5 godz. 36 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Pascal
Data wydania:
2018-09-05
Data 1. wyd. pol.:
2018-09-05
Liczba stron:
336
Czas czytania
5 godz. 36 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381032506
Średnia ocen

4,8 4,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin Kaja Nowakowska, Małgorzata Ruszkowska-Macur
Ocena 8,0
Dzikie smaki. ... Kaja Nowakowska, Ma...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
4,8 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
121
83

Na półkach:

To pierwsza moja książka o kiszeniu. Szukałem pozycji w której znajdę przepisy jak kisić popularne warzywa. Niestety takich przepisów jest tutaj zaledwie kilka. Pozostałe zaś są mocno udziwnione. Nie wykluczam, że książka ta może spodobać się osobie zaawansowanej w temacie. Jeśli ktoś jest już znudzony kiszeniem zwykłych warzyw to niewykluczone, że takie "dzikie" podejście do tematu go zainspiruje do nowych eksperymentów. Jednak jeśli jesteś nowicjuszem to nie polecam.

To pierwsza moja książka o kiszeniu. Szukałem pozycji w której znajdę przepisy jak kisić popularne warzywa. Niestety takich przepisów jest tutaj zaledwie kilka. Pozostałe zaś są mocno udziwnione. Nie wykluczam, że książka ta może spodobać się osobie zaawansowanej w temacie. Jeśli ktoś jest już znudzony kiszeniem zwykłych warzyw to niewykluczone, że takie "dzikie"...

więcej Pokaż mimo to

avatar
398
179

Na półkach: , , ,

Bardzo chciałam mieć książkę o kiszonkach i dostałam. Niestety ta książka mnie rozczarowała. Zaczyna się bardzo przyzwoicie, bo na początku jest rozdział o ogólnych zasadach fermentacji, ich typach, higienie itp jednak wszystko pobieżnie "liźnięte". I zaczyna się wkradać coś, czego bardzo nie lubię, a teraz jest jakimś chyba trendem, szczególnie w książkach wydawanych przez blogerów, youtuberów, celebrytów. Jeden przepis na jednej stronie, a na drugiej całej stronie zdjęcie. Nawet jeśli przepis mieści się w jednej linijce, zajmuje całą stronę. Dlatego książkę czyta się niezmiernie szybko, bo mało jest w niej treści. Szkoda mi papieru i miejsca na półce na takie wydanie książki, która ma być użytkowa. Poza tym do samych przepisów też mam ogromne zastrzeżenia. Większość roślin, które zostały wykorzystane, są tak dzikie, że nigdy wcześniej nie słyszałam ich nazwy. Brak też zdjęć tych roślin oraz opisu gdzie je znaleźć, jak wyglądają, czy nie pomylą się z podobnymi niejadalnymi. Zdjęcia przy przepisach to duże zbliżenia nastawionych kiszonek, więc kształty są często nierozpoznawalne. Nie wiem co mam zrobić z tymi przepisami. Żeby użyć tej książki potrzebna jest druga książka - botaniczna. Na szczęście kilka przepisów z tej książki było ciekawych, z roślin które rozpoznaję i z chęcią je wykorzystam.
Raczej nie polecam tej książki. Nawet jeśli ktoś jest botanikiem, to wiele przepisów nie jest ciekawych.

Bardzo chciałam mieć książkę o kiszonkach i dostałam. Niestety ta książka mnie rozczarowała. Zaczyna się bardzo przyzwoicie, bo na początku jest rozdział o ogólnych zasadach fermentacji, ich typach, higienie itp jednak wszystko pobieżnie "liźnięte". I zaczyna się wkradać coś, czego bardzo nie lubię, a teraz jest jakimś chyba trendem, szczególnie w książkach wydawanych przez...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    26
  • Przeczytane
    5
  • Posiadam
    3
  • Kuchnia
    2
  • Chcę w prezencie
    1
  • Wyzwanie LC 2019
    1
  • Kulinarne przygody...🍕🍉🍟🍤🥝🍖🍩🍰😋
    1
  • Polskie
    1
  • Kuchnia / Żywienie
    1
  • Kuchnia, zdrowie
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Dzikie kiszonki i inne fermentacje


Podobne książki

Przeczytaj także