Ekho. Lustrzany świat #3 - Bulwar Hollywood

46 str.
46 min.
- komiksy
- Ekho lustrzany świat (tom 3)
- Ekhö monde miroir: Hollywood Boulevard
- Taurus Media
- 2016-01-15
- 2016-01-15
- 46 min.
- Jakub Syty
Trzecia przygoda w lustrzanym świecie zabiera nas do Hollywood, gdzie Fourmille Gratule i Yuri Podrov udają się w celu nawiązania współpracy z gwiazdą światowego formatu.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
No, kurczę, ta seria z tomu na tom podoba mi się coraz bardziej. A już tom filmowy z tymi zagadkami dla kinomaniaków – prawdziwa bomba. Urocza, ponętna Norma Jean, która skradnie ciało naszej, nieco histerycznej, właścicielki agencji artystycznej, panny Fourmille Gratule sprawia, że komiks nabiera rumieńców. I nie tylko komiks. A to wszystko w wielce niezwykłych okolicznościach przyrody. Pełnych smoków służących jako latające środki transportu, dwunogów ciut podobnych, do podobno wymarłych, dinozaurów, a służących tu za taksówki. W trakcie lektury odnosi się wrażenie, że autorzy świetnie się bawili wymyślając kolejne dziwne stworzenia. A preshauny? No, te to dopiero są dziwaczne. Małe toto, wielkości wyrośniętej wiewiórki, a trzyma w ryzach cały świat. Dlaczego? Poczytajcie sami, przyjemność gwarantowana. A jeśli lubicie ponętne damskie kształty, nawet jak im towarzyszy zagniewana minka, to wasz zmysł wzroku będzie usatysfakcjonowany. Polecam.
więcej Pokaż mimo toFajny z humorem komiks ,nie przeczytałem 2 tomu więc byłem trochę zagubiony o co chodzi więc to troche przeszkadzało .Bohaterowie zabawni , nawiązania do kina ,morderstwo, zalety to przede wszystkim humor i świetna kreska .Polecam .
Pokaż mimo toDopiero podczas lektury tego tomu zrozumiałem, dlaczego cała seria podoba mi się o wiele lepiej niż cykl „Ythaq”, którego scenariusz został przecież napisany przez tego samego autora. Otóż jestem przekonany, że Alessandro Barbucci miał o wiele większy wpływ na koncept Lustrzanego Świata i na scenariusze poszczególnych odcinków, niż Adrien Floch (tak naprawdę dopiero początkujący artysta) w „Ythaq”. Widzę dopiero teraz, że panna Gratule to, w porównaniu z serią „Sky Doll”, jeszcze lepiej rozwinięty i lepiej przemyślany koncept na postać, której cechy łatwo umożliwiają tworzenie ciekawych historii. O ile bowiem Sky Doll była androidem z wpisaną do pamięci obcą świadomością, to panna Gratule jest medium, które może być opętane przez dowolnego ducha zmarłej osoby. To pierwsze to rozwiązanie w stylu SF – to drugie to już fantasy.
„Bulwar Hollywood” to przednia zabawa w Fabryce Marzeń. Wiele kadrów tego komiksu to małe ikonki historii popkultury. Wyszukiwanie nawiązań do słynnych gwiazd i filmów hollywoodzkich sprawiło mi sporo uciechy. Do tego całość jest narysowana przez jednego z moich ulubionych grafików. Barbucci nadaje tej stosunkowo prostej historii dodatkowy wymiar. Aż chciałoby się obejrzeć jeszcze kilka stron więcej w tym stylu!
Dopiero podczas lektury tego tomu zrozumiałem, dlaczego cała seria podoba mi się o wiele lepiej niż cykl „Ythaq”, którego scenariusz został przecież napisany przez tego samego autora. Otóż jestem przekonany, że Alessandro Barbucci miał o wiele większy wpływ na koncept Lustrzanego Świata i na scenariusze poszczególnych odcinków, niż Adrien Floch (tak naprawdę dopiero...
więcej Pokaż mimo toBardzo ciekawy komiks. Ma jedną wadę, za krótko trwa.
Bardzo ciekawy komiks. Ma jedną wadę, za krótko trwa.
Pokaż mimo toBardzo fajna seria komiksowa, na którą warto zwrócić uwagę.
Chciałbym zaproponować filmową recenzję tomów od 1 do 4:
Bardzo fajna seria komiksowa, na którą warto zwrócić uwagę.
Pokaż mimo toChciałbym zaproponować filmową recenzję tomów od 1 do 4:
Bardzo dobra seria. Świetna kreska, ciekawa i zabawna fabuła