Thorgal: Korona Ogotaia

- Thorgal (tom 21)
- komiksy
- Wojciech Birek
- Thorgal komiks rosiński
Shaigan Bezlitosny ginie z rąk swoich podwładnych, Kriss nie chcąc wpaść w ręce zbuntowanych piratów popełnia samobójstwo.
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Wyleczysz swoją ranę Jolanie, ale za 30 000 lat.
Przeniesiesz się ze mną w przyszłość.
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [11]
Kolejny ze słabszych albumów, który wyszedł spod pióra Van Hamme'a. Od tego numeru Van Hamme zaczął powtarzać motywy znane w poprzednich albumach.
Pokaż mimo toKolejny tom Thorgala opisujący podróże w czasie z bardzo wciągająca fabuła.
Pokaż mimo toŚmierć głównych bohaterów, dorosły Jolan, uratowanie Aarcii i Louve, podróż w czasie, zmiana biegu wydarzeń i wszystko połączone z tajemniczymi strażnikami, daje bardzo ciekawą historię.
Kolejne podróże w czasie, jeszcze bardziej skomplikowane. Super!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDalsze przygody Thorgala uwikłanego w życie, które stało się jego udziałem po próbie ucieczki przed przeznaczeniem. I kolejna przygoda z czwartym wymiarem. Może podróże w czasie nie są już tak sprytnie opisane jak w zeszycie 15 „Władca gór” ale i tu autorzy całkiem sprawnie poradzili sobie z tym trudnym tematem.
Pokaż mimo toZapewne wrócę do tego tomu jeszcze kilka razy, nie wiem, może o różnych porach dnia, żeby w całości ogarnąć kwestie podróży w czasoprzestrzeni, czasowe paradoksy i to czy właściwie można czy nie można spotkać samego siebie z przeszłości czy przyszłości, a także do jakiego stopnia można ingerować w wydarzenia, żeby nie wywołać tym jakiejś wielkiej katastrofy. Historia mnie...
więcejPierwszy prawdziwy komiks mojej młodości (nie licząc Funky Kovala z Fantastyki). Super pomieszanie rożnych wątków i historii (łącznie z Dänikenem i wikingami). Świetna krecha i proporcje, fachowa robota.
Pokaż mimo toSzkoda, że nie można się tam wrócić :-(
Świetny tom ,znów mamy zabawy czasem i czasoprzestrzenią, podobnie jak we "Władcy gór" tak i w "Koronie Ogotaia" - tutaj wszystko jest możliwe. Już na samym początku Thorgal i Kriss de Valnor giną z rąk zbuntowanych i żądnych władzy piratów. Ale jak można się domyślić, to dopiero początek całej historii, w której główną rolę odegra tym razem Jolan i jego nadprzyrodzone...
więcejAlbum bardzo dobry ale nierówny. Kolejna porcja zabawy z czasem, ale bardziej pokręcona i mniej logiczna. Niezły pomysł by głównym bohaterem uczynić dorosłego Jolana.
Pokaż mimo toMogłabym powiedzieć ze zabieg w tym zeszycie był mydleniem oczu. O wiele ciekawiej byłoby przeczytać o powolnym budzeniu się w Thorgalu dawnych uczuć i emocji. Od jakiegoś czasu było widać, ze jego prawdziwe przeznaczenie i charakter zaczynają przebijać przez mistyfikację Kriss de Valnor i mogła być z tego intrygująca i głęboka historia o szukaniu prawdziwego „ja”....
więcejMój ulubiony komiks! Bardzo wciągająca, świetnie opowiedziana historia a do tego wspaniałe grafiki.