Dzieje łakomstwa i obżarstwa
Wydawnictwo: HARDE Wydawnictwo Seria: Beszamel poleca popularnonaukowa
240 str. 4 godz. 0 min.
- Kategoria:
- popularnonaukowa
- Seria:
- Beszamel poleca
- Wydawnictwo:
- HARDE Wydawnictwo
- Data wydania:
- 2019-06-19
- Data 1. wyd. pol.:
- 2019-06-19
- Liczba stron:
- 240
- Czas czytania
- 4 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788366252325
- Tagi:
- kulinaria inne literatura popularno - naukowa
Historia ludzkiego obżarstwa.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt.
Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.
Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme.
Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 30
- 16
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
To nie jest książka dla osób, które postanowiły po świętach przejść na dietę. :-) Zbyt angażuje ślinianki. Bardziej odpornym polecam ze względu na kilka ciekawych przepisów oraz może trochę chaotycznie opisane, ale jednak ciekawe historie kulinarne.
To nie jest książka dla osób, które postanowiły po świętach przejść na dietę. :-) Zbyt angażuje ślinianki. Bardziej odpornym polecam ze względu na kilka ciekawych przepisów oraz może trochę chaotycznie opisane, ale jednak ciekawe historie kulinarne.
Pokaż mimo toCiekawe połączenie przepisów i anegdotek kulinarnych
Ciekawe połączenie przepisów i anegdotek kulinarnych
Pokaż mimo toNie nastawiałam się na wielkie naukowe dzieło i to było dobre podejście. Przyjemna lektura, która zdecydowanie może narobić smaka na więcej. Kilka przepisów na pewno spróbuję, dania okraszone anegdotami i smaczkami ,i chce się więcej w samie trochę niedosyt, ale pozytywny.
Nie nastawiałam się na wielkie naukowe dzieło i to było dobre podejście. Przyjemna lektura, która zdecydowanie może narobić smaka na więcej. Kilka przepisów na pewno spróbuję, dania okraszone anegdotami i smaczkami ,i chce się więcej w samie trochę niedosyt, ale pozytywny.
Pokaż mimo toTytuł zapowiadał co innego, niż znalazłam w środku. Spodziewałam się, że poznam zwyczaje żywieniowe ludzi w poszczególnych epokach. A co dostałam? Pewnego rodzaju książkę kucharską, wzbogaconą krótkimi anegdotami o ludziach, którzy wpłynęli na kuchnię w niektórych krajach. Niektóre przepisy nawet interesujące, ale to nie to, czego oczekiwałam.
Tytuł zapowiadał co innego, niż znalazłam w środku. Spodziewałam się, że poznam zwyczaje żywieniowe ludzi w poszczególnych epokach. A co dostałam? Pewnego rodzaju książkę kucharską, wzbogaconą krótkimi anegdotami o ludziach, którzy wpłynęli na kuchnię w niektórych krajach. Niektóre przepisy nawet interesujące, ale to nie to, czego oczekiwałam.
Pokaż mimo toPozycja zapowiadała się bardzo ciekawie - ot spacer przez epoki, okraszony przepisami i anegdotami na temat kulinariów albo postaci z nimi związanych. W trakcie czytania zaczęłam się zastanawiać co kierowało autorką, żeby wybrać taki, a nie inny temat, czasami książka była dosyć chaotyczna.
Raziły niestety literówki - mnożyły się błędy w odmianie, zjedzone końcówki wyrazów, zaczyna się już od pierwszego zdania, gdzie autorka przeinacza tytuł swojej książki, pisząc o niej "Dzieje głodu i obżarstwa".... Czy jest zła? Nie powiedziałabym, warto po nią siegnąć, pomysł był fajny. Zawiodło trochę wykonanie.
Pozycja zapowiadała się bardzo ciekawie - ot spacer przez epoki, okraszony przepisami i anegdotami na temat kulinariów albo postaci z nimi związanych. W trakcie czytania zaczęłam się zastanawiać co kierowało autorką, żeby wybrać taki, a nie inny temat, czasami książka była dosyć chaotyczna.
więcej Pokaż mimo toRaziły niestety literówki - mnożyły się błędy w odmianie, zjedzone końcówki...
Jak dla mnie jest to książka w rodzaju Podróży Roberta Makłowicza. Autorka Adrianna Stawska-Ostaszewska zabiera nas na wycieczkę po przeróżnych epokach w dziejach świata. Dzieli się popularnymi przepisami tamtych lat. Nie ukrywam, że niektóre brzmią apetycznie i niewykluczone, że sam skorzystam z któregoś. Marzy mi się chłodnik hiszpański…, który jest podobno frykasem.
Przyjemna, lekko się czyta, ale spodziewałem się większej ilości treści, a przepisów mnóstwo.
Jeśli chodzi o tytuł, nazwałbym to inaczej może,, Smaki dziejów świata”? Ale oczywiście to moja subiektywna opinia.
Jak dla mnie jest to książka w rodzaju Podróży Roberta Makłowicza. Autorka Adrianna Stawska-Ostaszewska zabiera nas na wycieczkę po przeróżnych epokach w dziejach świata. Dzieli się popularnymi przepisami tamtych lat. Nie ukrywam, że niektóre brzmią apetycznie i niewykluczone, że sam skorzystam z któregoś. Marzy mi się chłodnik hiszpański…, który jest podobno...
więcej Pokaż mimo to