Najlepsi kucharze gdańscy polecają

Wydawnictwo: Phantom Press International
0 (0 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
język
polski
dodała
Vendie Poicale

Drodzy Państwo, trzymacie w rekach pierwszą część "Kucharza Polskiego", serii nawiązującej do przedwojennych wydań "Wielkopolskiego kucharza" i "Gdańskiego kucharza". zamierzamy w niej zaprezentować m.in. kulinarne tajemnice mistrzów z Gdańska, Warszawy, Krakowa, Poznania, by w ten sposób wskrzesić tradycje i kulturę rodzimej kuchni.

 

źródło opisu: Phantom Press International

źródło okładki: Zdjęcie autorskie

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 180
Vendie Poicale | 2018-07-08
Na półkach: Przeczytane

Dzisiaj trochę nietypowo bo polecę Państwu książkę z dziedziny kulinarnej. Niełatwo jest polecać książki o gotowaniu, ale myślę, że warto zapoznać wszystkich i promować miejscowe tradycje:)
Jest to pierwszy tom z serii Kucharz Polski prezentujący Najlepszych kucharzy z najlepszych restauracji w Gdańsku, który ukazał się w 1994 roku nakładem wydawnictwa Phantom Press International.
Autorka zapoznaje Państwa z najlepszymi mistrzami kuchni i ich przepisami oraz tajemnicami, z najlepszych restauracji gdańskich znanych również z historii.
Oprócz oczywiście szeregu zdradzonych nam przepisów mają Państwo do wyboru kuchnię tradycyjną dla danego regionu, więc w Gdańsku oczywiście potrawy rybne i Frutti di Mare :) ;).
Zapraszam do lektury i do kulinarnych eksperymentów.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd