The World Atlas of Coffee - From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- The World Atlas of Coffee - From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed
- Wydawnictwo:
- Mitchell Beazley
- Data wydania:
- 2014-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2018-01-01
- Data 1. wydania:
- 2014-01-01
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- angielski
- ISBN:
- 9781845337872
- Tagi:
- kawa album barista baristyka
Where coffee comes from, how it was harvested, the roasting process and the water used to make the brew are just a few of the factors that influence the taste of what we drink. World champion barista, and coffee roaster, James Hoffmann examines these key factors, looking at varieties of coffee, the influence of terroir, how it is harvested and processed, the roasting methods used, through to the way in which the beans are brewed.
Country by country - from Bolivia to Zambia - he then identifies key characteristics and the methods that determine the quality of that country's output. Along the way we learn about everything from the development of the espresso machine, to why strength guides on supermarket coffee are really not good news. This is the first book to chart the coffee production of over 35 countries, encompassing knowledge never previously published outside the coffee industry. For everyone who wants to understand more about coffee and its wonderful nuances and possibilities, this is the book to have.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 28
- 23
- 6
- 5
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki The World Atlas of Coffee - From Beans to Brewing - Coffees Explored, Explained and Enjoyed
Dodaj cytat
Opinia
Bardzo dobra publikacja. Hoffmann, autorytet w dziedzinie kawy i baristyki, zajmuje się tematem począwszy od historii, poprzez sprzedaż, rynek, uprawę, geografię i sposoby parzenia. Wszystko opisane konkretnie, rzeczowo. Sama publikacja na śliskim, grubym papierze. W środku znaleźć można dużo wysokiej jakości zdjęć. Okładka twarda, wyjątkowo ładna, o teksturze imitującej jutowy worek. Polecam.
Bardzo dobra publikacja. Hoffmann, autorytet w dziedzinie kawy i baristyki, zajmuje się tematem począwszy od historii, poprzez sprzedaż, rynek, uprawę, geografię i sposoby parzenia. Wszystko opisane konkretnie, rzeczowo. Sama publikacja na śliskim, grubym papierze. W środku znaleźć można dużo wysokiej jakości zdjęć. Okładka twarda, wyjątkowo ładna, o teksturze imitującej...
więcej Pokaż mimo to