Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1

Okładka książki Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
Jan GawęckiLech Hryniewiecki Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN zdrowie, medycyna
513 str. 8 godz. 33 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania:
2004-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2004-01-01
Liczba stron:
513
Czas czytania
8 godz. 33 min.
Język:
polski
ISBN:
8301139471
Średnia ocen

                6,7 6,7 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Tom 3 Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
Ocena 6,8
Żywienie człow... Jan Gawęcki, Wojcie...
Okładka książki Warzywa i owoce. Przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka Janusz Czapski, Jan Gawęcki
Ocena 0,0
Warzywa i owoc... Janusz Czapski, Jan...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,7 / 10
26 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
881
735

Na półkach: ,

Przeczytałem tą książkę w całości. Żywienie człowieka jest dynamicznie rozwijającą się dziedziną wiedzy, więc niestety niektóre informacje zawarte tutaj mogą być już przestarzałe (np. piramida żywienia w książce jako podstawę stawia pieczywo, kaszę , płatki zbożowe, makarony itp. a zgodnie z najnowszymi wytycznymi Instytuty Żywienia i Żywności jako podstawę przyjmuje się warzywa i owoce). Niepodważalnym faktem jest jednak to, iż książka zawiera bardzo szeroką bazę danych o żywieniu człowieka. Każde zagadnienie opisane jest w tej książce obszernie i wyczerpująco . Po każdym rozdziale jest podana literatura uzupełniająca , która jest podstawą do rozszerzenia wiedzy.
Książka jest niestety napisana językiem trudnym do zrozumienia dla laika, więc nie polecam jej komuś kto nie zaznał się z rozszerzoną chemią.
Plusem tej książki jest przedstawienie przez autorów historii rozwoju nauk o żywieniu w sposób ciekawy.
Dla kogoś kto chce poszerzyć wiedzę dla siebie i jest sportowcem polecam książkę Anity Bean "Żywienie w sporcie. Kompletny przewodnik" która jest napisana przystępnym dla laika językiem. Dla kogoś kto jest studentem np. dietetyki albo chce nim być polecam przeczytanie tej książki. Tematów poruszonych głównie z tej książki, student uczy się pierwsze dwa semestry :)

Przeczytałem tą książkę w całości. Żywienie człowieka jest dynamicznie rozwijającą się dziedziną wiedzy, więc niestety niektóre informacje zawarte tutaj mogą być już przestarzałe (np. piramida żywienia w książce jako podstawę stawia pieczywo, kaszę , płatki zbożowe, makarony itp. a zgodnie z najnowszymi wytycznymi Instytuty Żywienia i Żywności jako podstawę przyjmuje się...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    167
  • Przeczytane
    65
  • Posiadam
    15
  • Teraz czytam
    9
  • Dietetyka
    7
  • Chcę w prezencie
    3
  • Studia
    3
  • Zdrowie
    3
  • Dietetyka, żywienie
    2
  • 52 książki (2016)
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1


Podobne książki

Przeczytaj także