Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia polska według Karola Okrasy

Wydawnictwo: Lidl
6,59 (27 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
2
8
5
7
12
6
3
5
2
4
1
3
0
2
2
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
8374771194
słowa kluczowe
Lidl, Karol Okrasa, Przepisy
język
polski
dodał
roki3225

Nie tylko Okrasa Karol Okrasa do współpracy zaprosił Grzegorza Russaka, miłośnika kuchni staropolskiej, w tym dań z dziczyzny, Giena Mientkiewicza, amatora polskich serów zagrodowych, Maję Sobczak z Qmam Kasze, propagatorkę potraw wegańskich, Panią Grażynę Wyrwas z Kaszub - animatorkę kultury, która specjalizuje się w tradycyjnych przepisach kaszubskich oraz Dorotę Wellman, dziennikarkę,...

Nie tylko Okrasa

Karol Okrasa do współpracy zaprosił Grzegorza Russaka, miłośnika kuchni staropolskiej, w tym dań z dziczyzny, Giena Mientkiewicza, amatora polskich serów zagrodowych, Maję Sobczak z Qmam Kasze, propagatorkę potraw wegańskich, Panią Grażynę Wyrwas z Kaszub - animatorkę kultury, która specjalizuje się w tradycyjnych przepisach kaszubskich oraz Dorotę Wellman, dziennikarkę, entuzjastkę gotowania, autorkę książek. W najnowszej książce Lidla znajdziemy zarówno fakty i przepisy o kuchni polskiej, jak również ciekawostki i osobiste wspomnienia - gospodarza i zaproszonych gości.

Atutem książki mają być też ilustracje autorstwa Andrzeja Pągowskiego, znanego szerszej publiczności z ponad tysiąca plakatów, m.in. filmowych i teatralnych.

 

źródło opisu: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/7,87978,209309...(?)

źródło okładki: http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/7,87978,209309...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 185
Chwila_dla_siebie | 2017-06-24
Na półkach: Przeczytane, 2017
Przeczytana: 24 czerwca 2017

Trochę klasyki, sporo przepisów "cudacznych" i zaledwie kilka do wypróbowania...

Polecam moje ulubione (od lat!) placki z gotowanych ziemniaków (str. 66) oraz białą kiełbasę zapiekaną z kapustą (str. 264) - wielkanocny klasyk. Pozostałe przepisy niestety nie zapadają w pamięć... W porównaniu do poprzednich książek kucharskich Lidla, ta wypada najsłabiej.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Historia brody. Zaskakujące dzieje męskiego zarostu

Bardzo lubię literaturę faktu, (autentycznych bohaterów) dlatego też z zaciekawieniem sięgnęłam po książkę "Historia brody". To fascynują...

zgłoś błąd zgłoś błąd