Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
7 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788320048629
liczba stron
230
język
polski
dodał
youstyna

Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także...

Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 5747
AnnaSikorska | 2018-02-19
Na półkach: Przeczytane

Żyjemy w coraz większej świadomości tego, jak wielki wpływ na nasze życie ma to, co i jak jemy. Wiele chorób wywołanych jest pospiesznymi, nieregularnymi posiłkami i zbyt tłustymi posiłkami. Cierpi na tym najczęściej nasz układ pokarmowy. W książce znajdziemy informacje, z jakimi zaburzeniami oraz chorobami możemy mieć do czynienia i w jaki sposób zmienić nawyki żywieniowe, na co zwrócić uwagę. Autorka zachęca do weryfikacji swojej diety jeszcze przed wystąpieniem jakichkolwiek objawów, dlatego po książkę powinien sięgnąć każdy, kto chce się lepiej czuć.
Dietetyczka krok po kroku wskaże nam, na co mamy zwrócić uwagę w układaniu jadłospisów, jakie pokarmy dostarczać, w jakich ilościach. W części ogólnej książki położono nacisk na zapotrzebowania energetyczne, charakterystykę składników pokarmowych, ocenę zdrowotną produktów.
Dalej znajdziemy przepisy dostosowane do określonych chorób, dzięki czemu zyskamy jasny wykaz i sposób przygotowania potraw, które możemy spożywać przy różnych...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
Na półkach
pokaż wszystkie
zgłoś błąd zgłoś błąd