Kuchnia kokosowa. Kompletna książka kucharska

Wydawnictwo: Vivante
5,36 (11 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
1
6
3
5
4
4
1
3
0
2
1
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788365170934
liczba stron
352
język
polski
dodał
youstyna

Książka, którą musisz mieć na swojej półce! Must have każdego alergika! Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i unikalnemu smakowi skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Z produktów z kokosa, takich jak olej, mąka, cukier czy mleko, możemy przygotować każde danie, od pożywnych śniadań, chlebków, zup i głównych dań, po napoje, desery i wiele innych. Możesz cieszyć się...

Książka, którą musisz mieć na swojej półce! Must have każdego alergika!

Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i unikalnemu smakowi skromny kokos zyskał w ostatnim czasie niezwykłą popularność. Z produktów z kokosa, takich jak olej, mąka, cukier czy mleko, możemy przygotować każde danie, od pożywnych śniadań, chlebków, zup i głównych dań, po napoje, desery i wiele innych. Możesz cieszyć się całkowicie naturalnymi, energetycznymi, prostymi przepisami, które nie zawierają glutenu, zboża, jajek, nabiału ani orzechów.

Zbiór 200 przepisów na przepyszne dania z produktów pozyskiwanych z kokosa: mąki, oleju, cukru, wiórek i innych. Składniki, z których skomponowane są przepisy są łatwo dostępne, dzięki czemu z łatwością i bez dużych wydatków zrealizujesz zaproponowane przepisy w zaciszu domowej kuchni. Potrawy zaproponowane przez autorkę przekonują, że kuchnia bezglutenowa jest smaczna, a wypieki bezglutenowe nie muszą smakować jak styropian.

Przygotowanie większości dań zajmuje mniej niż 30 minut, dzięki czemu nie spędzasz w kuchni pół dnia i nawet mając mało czasu możesz przygotować pożywny posiłek dla całej rodziny.

Książka, dzięki której każdy alergik będzie znowu cieszył się smacznym, aromatycznym i zdrowym jedzeniem o różnorodnych smakach – autorka wykluczyła z potraw wszystkie najpopularniejsze alergeny: nabiał, orzechy, zboża – w tym zawierające gluten.

Publikacja zawiera przepisy, z których mogą korzystać osoby chorujące na celiakię.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1025
kryminalnakuchnia | 2016-06-21
Na półkach: Przeczytane, Kuchnia

Z przykrością muszę stwierdzić,że ta książka nie jest da każdego z Was.

Spytacie zapewne dlaczego?

To proste.Nie każdy z Was ma w swojej szafce takie rzeczy jak: rapini, mąkę z ciecierzycy, mąkę z kokosa, babkę płesznik, aminokwasy kokosowe w płynie lub garam masala.
Niektóre z wykorzystywanych warzyw, owoców lub przypraw nie są ogólnodostępne w sklepach, a ich ceny potrafią powalić na kolana przeciętnego Kowalskiego.

Niemniej zdecydowanym plusem "Kuchni kokosowej" jest niepodważalny fakt, że przepisy znajdujące się w opisywanej książce są zdrowe, oparte na naturalnych składnikach.Jednym słowem samo zdrowie, zero przetworzonej żywności.

Ilość przedstawionych wariantów na śniadania, obiady i przekąski jest naprawdę imponująca. Dodatkowo autorka nie szczędzi czytelnikowi dobrych rad dotyczących przygotowania czy przechowywania produktów.

Praktycznie nie ma strony, żeby czytelnik nie dostał informacji na temat "superskładnika" wykorzystanego w daniu.

...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd