Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła

Okładka książki Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła
Nicole Young Wydawnictwo: Helion poradniki
288 str. 4 godz. 48 min.
Kategoria:
poradniki
Tytuł oryginału:
Food Photography: From Snapshots to Great Shots
Wydawnictwo:
Helion
Data wydania:
2012-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2012-01-01
Liczba stron:
288
Czas czytania
4 godz. 48 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-246-3859-8
Tłumacz:
Marek Kania
Tagi:
fotografia
Średnia ocen

                7,3 7,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,3 / 10
21 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
270
31

Na półkach: , ,

Konkurentka "Ujęcia ze smakiem" Helene Dujardin. Powiem tak- dobra, jednak zdjęć autorki nie nazwałabym arcydziełami. Natomiast skrupulatnie opisane ujęcia, przejrzysta forma (no może oprócz niektórych omawianych zdjęć wydrukowanych na dwie strony, przez co naprawdę nic nie widać) i co najważniejsze- świetnie wytłumaczony sposób na oświetlenie potrawy, wraz ze zdjęciami i rysunkami. A i jeszcze jeden ogromny plus, czyli rozdział postprodukcji- jak dla mnie genialny kurs photoshopa. Generalnie opisałabym tę książkę jako poradnik dotyczący fotografii produktowej i reklamowej, a nie kulinarnej (mimo, że fotografowane są tu potrawy, według mnie autorka traktuje je zbyt przedmiotowo- styropian czy tektura do zwiększenia objętości dania?!). Mimo wszystko polecam tę pozycję, jak i również wymienioną na początku konkurentkę- ten zestaw da wam solidne przygotowanie do fotografowania waszych kulinarnych osiągnięć :)

Konkurentka "Ujęcia ze smakiem" Helene Dujardin. Powiem tak- dobra, jednak zdjęć autorki nie nazwałabym arcydziełami. Natomiast skrupulatnie opisane ujęcia, przejrzysta forma (no może oprócz niektórych omawianych zdjęć wydrukowanych na dwie strony, przez co naprawdę nic nie widać) i co najważniejsze- świetnie wytłumaczony sposób na oświetlenie potrawy, wraz ze zdjęciami i...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    69
  • Przeczytane
    30
  • Posiadam
    28
  • Fotografia
    6
  • Teraz czytam
    5
  • Chcę w prezencie
    4
  • Ulubione
    1
  • Poradniki, Popularnonaukowe
    1
  • Biblioteka wojewódzka
    1
  • 2014
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła


Podobne książki

Przeczytaj także