rozwiń zwiń

Składniki. Osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy

Okładka książki Składniki. Osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy
George Zaidan Wydawnictwo: Marginesy popularnonaukowa
328 str. 5 godz. 28 min.
Kategoria:
popularnonaukowa
Tytuł oryginału:
Ingredients: The Strange Chemistry of What We Put in Us and on Us
Wydawnictwo:
Marginesy
Data wydania:
2020-07-19
Data 1. wyd. pol.:
2020-07-19
Liczba stron:
328
Czas czytania
5 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788366500266
Tłumacz:
Robert Waliś
Tagi:
chemia
Średnia ocen

                5,9 5,9 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
5,9 / 10
98 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1247
1247

Na półkach:

"SKŁADNIKI" GEORGE ZAIDAN

Osobliwa chemia tego co jemy i czym się smarujemy.

Lekturę tą zakwalifikowana do literatury popularnonaukowej.
To bardzo chemiczne podejście do tego co jemy, pijemy, co wdychamy i czym się smarujemy.

Zapowiadało się bardzo ciekawie, jednak język i styl autora mnie wykończył. Słabiutkie to było bardzo.
Zaczynałam czytać tę lekturę kilka razy i odkładałam. Owszem, ostatecznie przeczytałam, ale uważam, że nie było warto.
Forma jest bardzo nieprzystępna, przedstawiona w niezwykle nudny sposób. Fatalny język i styl. 
Przytoczonych zostało wiele badań i danych z nimi związanych, jednak nic nie intryguje i nie zastanawia.
Nie wiem, gdzie podział się ten zabawny i błyskotliwy sposób ukazania działań składników o którym piszą w zapowiedziach.

Autor George Zaidan jest absolwent chemii na prestiżowej uczelni. Błyskotliwy i zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, którymi każdego dnia faszerujemy swoje ciała.  

Liczyłam, że dzięki tej lekturze dowiem się co mnie zabija a co jest obojętne dla mojego organizmu.
Jak bardzo trują nas modyfikowanymi produktami i co one tak naprawdę w sobie zawierają.

Wszystko co jemy, pijemy, wdychamy i czym się smarujemy wchodzi w reakcje z naszym organizmem.
Co z tego wynika ?
Jak działa na mnie woda, kawa, papierosy, kremy do opalania, woda w basenie czy zamienniki masła ?
Co się dzieje, gdy wchodzą w reakcję z moim organizmem ?
Chciałam nauczyć się jak rozpoznawać to co mi szkodzi po prostu.

To nie była książka dla mnie. Trudno :)

"SKŁADNIKI" GEORGE ZAIDAN

Osobliwa chemia tego co jemy i czym się smarujemy.

Lekturę tą zakwalifikowana do literatury popularnonaukowej.
To bardzo chemiczne podejście do tego co jemy, pijemy, co wdychamy i czym się smarujemy.

Zapowiadało się bardzo ciekawie, jednak język i styl autora mnie wykończył. Słabiutkie to było bardzo.
Zaczynałam czytać tę lekturę kilka razy i...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    121
  • Przeczytane
    107
  • Posiadam
    11
  • 2021
    7
  • Teraz czytam
    6
  • 2020
    5
  • 2020
    5
  • Popularnonaukowe
    4
  • Legimi
    4
  • Popularnonaukowa
    3

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Składniki. Osobliwa chemia tego, co jemy i czym się smarujemy


Podobne książki

Przeczytaj także

Ciekawostki historyczne