Hiszpania do zjedzenia

Okładka książki Hiszpania do zjedzenia Bartek Kieżun
Okładka książki Hiszpania do zjedzenia
Bartek Kieżun Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
304 str. 5 godz. 4 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2021-10-27
Data 1. wyd. pol.:
2021-10-27
Liczba stron:
304
Czas czytania
5 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328090910
Tagi:
literatura polska kuchnia hiszpańska przepisy Hiszpania
Średnia ocen

8,3 8,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,3 / 10
18 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
129
27

Na półkach:

Jak dla mnie troszkę za dużo o architekturze kościołów, a za mało o samym jedzeniu, choć czuć, że autora pasjonuje i jedno, i drugie. Poza tym dobrze napisana, ze świetnymi zdjęciami i można z niej wyłowić sporo ciekawych informacji, nie tylko o katedrach.

Jak dla mnie troszkę za dużo o architekturze kościołów, a za mało o samym jedzeniu, choć czuć, że autora pasjonuje i jedno, i drugie. Poza tym dobrze napisana, ze świetnymi zdjęciami i można z niej wyłowić sporo ciekawych informacji, nie tylko o katedrach.

Pokaż mimo to

avatar
40
21

Na półkach:

Do tej książki się ciągle wraca, bo nigdy dość opowieści Bartka Kieżuna.

Do tej książki się ciągle wraca, bo nigdy dość opowieści Bartka Kieżuna.

Pokaż mimo to

avatar
280
280

Na półkach:

Uwielbiacie kuchnię hiszpańską? Pragniecie przenieść cząstkę wakacji do waszego codziennego życia? Czy tak jak ja lubicie gotować, ale nie wychodzi Wam własna kompozycja smaków? Lubicie gotować jedynie z przepisów?

🇪🇦 Kuchnia hiszpańska to słońce na talerzu. Ale trzeba wiedzieć jak przyrządzić, we właściwy sposób potrawy by były one aromatyczne i cieszyły nasze podniebienie. Autor tej książki nam w tym pomoże!

🌿 Podstawowymi produktami w tej kuchni są z oliwki, papryka, ryby, mocne przyprawy.

🧑‍🍳 Przepisy w tej książce opisane są w jasny klarowny sposób, także z pewnością początkujący kucharze nie będą mieli problemu z przygotowaniem dań.

🇪🇦 Mnie najbardziej jako łasuchowi przypadł rozdział poświęcony przepysznym wypiekom którym nikt się nie oprze!

🌿 Oprócz przepysznych przepisów książka zabierze nas w małą podróż do Hiszpanii.

W tej książce znajdziecie między innymi przepisy na:
☀️Rabas
☀️Gazpacho
☀️Caldo Gallego
☀️Xuixo
☀️Tarta de Manzana

Bardzo często w książkach z przepisami, wydawnictwa zapominają o zdjęciach, okładki są szare, nudne, nie przekuwają uwagi. A przecież czytelnik pożera oczami! Po raz pierwszy widziałam tam przepiękną okładkę w książce kucharskiej. Wielkie wow oraz brawa dla wydawnictwa.

Może czas na małe kulinarne wakacje?

Uwielbiacie kuchnię hiszpańską? Pragniecie przenieść cząstkę wakacji do waszego codziennego życia? Czy tak jak ja lubicie gotować, ale nie wychodzi Wam własna kompozycja smaków? Lubicie gotować jedynie z przepisów?

🇪🇦 Kuchnia hiszpańska to słońce na talerzu. Ale trzeba wiedzieć jak przyrządzić, we właściwy sposób potrawy by były one aromatyczne i cieszyły nasze...

więcej Pokaż mimo to

avatar
520
517

Na półkach: , , ,

Dla mnie książki Bartka Kieżuna to jest zawsze przygoda 10/10. To najlepsze książki kulinarne, które bezwstydnie wymykają się proponowanej kategorii. "Hiszpania do zjedzenia" to wyprawa na Półwysep Iberyjski, odkrywanie najsmaczniejszych dań hiszpańskich oraz poznawanie architektury i sztuki arabskiej, która jest ściśle związana z tą ziemią. Historia miejsc, ludzi, budynków, okraszona wielkoformatowymi zdjęciami albumowymi, uzupełniona o przepisy, które może wykonać każdy. Jedzenie jest proste i smaczne, w większości oparte na kuchni roślinnej, choć są też owoce morza i mięso, ale nie ma tego wiele.

Autor odważnie komentuje zmiany, jakie zaszły na przestrzeni wieków, które korzystnie bądź nie, wpłynęły nie tylko na sam Półwysep, ale też kuchnię tego regionu. Czytelnik dowie się na przykład, dlaczego hiszpańskie papryczki chili nie są już tak ostre jak pierwotne, meksykańskie.  Takie dane wykraczają poza zwykłą książkę kucharską, są wartością dodaną, którą naturalnie przyswajamy w trakcie przygotowywania potrawy. Cenne są też informacje o książkach czy filmach związanych z hiszpańskimi miejscówkami (urzekła mnie notka o Scarlett Johansson :D).

"Hiszpania do zjedzenia" utrzymana jest w jakości i formacie swoich poprzedniczek (dla przypomnienia, zjadamy też Włochy, Stambuł i Portugalię). Kultura i sztuka pełną gębą. Mnie brakuje tylko Włoch, ale... dostanę je na imieniny :) Bardzo serdecznie Wam polecam to cudo.

IG @angelkubrick

Dla mnie książki Bartka Kieżuna to jest zawsze przygoda 10/10. To najlepsze książki kulinarne, które bezwstydnie wymykają się proponowanej kategorii. "Hiszpania do zjedzenia" to wyprawa na Półwysep Iberyjski, odkrywanie najsmaczniejszych dań hiszpańskich oraz poznawanie architektury i sztuki arabskiej, która jest ściśle związana z tą ziemią. Historia miejsc, ludzi,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
372
371

Na półkach: , , ,

Wszystkie produkcje Bartka Kieżuna zwanego także Krakowskim Makaroniarzem to wydania wybitne i warte przeczytania/gotowania.
Hiszpania do zjedzenia to podróż po Hiszpanii poprzez Madryt, Barcelonę, Kadyks, Oviedo . Santiago de Compostela, Malagę, Sewillę i wiele, wiele innych, małych miejscowości.
Hiszpania jest mi szczególnie bliska bo trochę ją poznałam i dlatego opowieści Bartka mnie zaciekawiły, przypomniały miejsca w których sama chodziłam.
Przy każdej opowieści w mieście, o mieście autor zamieszcza przepis na danie pochodzące z danego miejsca.
Piękne opowieści, nie mniej smakowite niż w innych książkach dania na szybkie potrawy.
Tylko kilka prawie nie do wykorzystania bo np. nie znalazłam w Polsce okładniczek ale może źle szukałam.
Inne przepisy do zrobienia.
Polecam gorąco przenieść się razem z Bartkiem Kieżunem nie tylko do kraju flamenco, corridy, gorących plaż i słońca ale również w deszczowe rejony Hiszpanii i przeżyć niezwykłą przygodę razem z autorem.

Wszystkie produkcje Bartka Kieżuna zwanego także Krakowskim Makaroniarzem to wydania wybitne i warte przeczytania/gotowania.
Hiszpania do zjedzenia to podróż po Hiszpanii poprzez Madryt, Barcelonę, Kadyks, Oviedo . Santiago de Compostela, Malagę, Sewillę i wiele, wiele innych, małych miejscowości.
Hiszpania jest mi szczególnie bliska bo trochę ją poznałam i dlatego...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    86
  • Przeczytane
    21
  • Posiadam
    11
  • 2022
    4
  • Kulinaria
    4
  • Kulinarne
    4
  • Podróże
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Ulubione
    2
  • Do kupienia
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Hiszpania do zjedzenia


Podobne książki

Przeczytaj także