rozwińzwiń

Bez marnowania. Kuchnia zero waste

Okładka książki Bez marnowania. Kuchnia zero waste Anna Lesz
Okładka książki Bez marnowania. Kuchnia zero waste
Anna Lesz Wydawnictwo: Wydawnictwo RM kulinaria, przepisy kulinarne
280 str. 4 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Wydawnictwo RM
Data wydania:
2020-09-14
Data 1. wyd. pol.:
2020-09-14
Liczba stron:
280
Czas czytania
4 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381513395
Tagi:
zero waste
Średnia ocen

7,2 7,2 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Okładka książki Dieta wegańska na cztery pory roku Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Ocena 6,9
Dieta wegańska... Magdalena Jarzynka-...
Okładka książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Ocena 7,5
Happy Food. Pr... Niklas Ekstedt, Hen...
Okładka książki Dieta flexi w insulinooporności. Twoja droga do wege Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Ocena 7,1
Dieta flexi w ... Magdalena Makarowsk...

Oceny

Średnia ocen
7,2 / 10
15 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
843
571

Na półkach: , , , , , , ,

Książki kulinarne czytam zawsze z przyjemnością.
Gotowanie, to moja wielka pasja, a także wieloletnie doświadczenie.
Proponowany przez autorkę Annę Lesz poradnik, pt. "Bez marnowania. Kuchnia zero waste", to taki swoisty instruktaż, zwłaszcza dla młodych adeptów w kuchni.
Moje pokolenie, osób po 60-tym r.ż. niejednokrotnie musiało sobie radzić, kiedy były braki na półkach.
We wstępie tej lektury jest wprowadzenie autorki, dlaczego marnuje się żywność na świecie, jak temu zapobiec.
Znajdziemy dużo wiadomości na temat: mrożenia, suszenia, przechowywania, a także o mądrych i przemyślanych zakupach.
Dla wegan także coś smacznego znajdziemy
Ładnie wydana książka, z przepisami podzielonymi na grupy, jadłospisem na cały dzień, nierzadko z tzw. "resztek" ..🥟🥩🍜🥬🍓🧁
Mamy liczne kolorowe fotografie gotowych potraw, jak również prywatne, samej autorki.
Książka- instruktaż, nie tylko dla kulinarnych "weteranów", ale przed wszystkich młodych ludzi lubiących życiowy minimalizn, którym oszczędności się przydadzą. Także te czasowe.
Gotujmy, eksperymentujmy, cieszmy się aromatami, smakami w kuchni, bo to zawsze miło i pożytecznie spędzony czas.
Wydawnictwu RM dziękuję za egzemplarz recenzencki📗📖💝

Książki kulinarne czytam zawsze z przyjemnością.
Gotowanie, to moja wielka pasja, a także wieloletnie doświadczenie.
Proponowany przez autorkę Annę Lesz poradnik, pt. "Bez marnowania. Kuchnia zero waste", to taki swoisty instruktaż, zwłaszcza dla młodych adeptów w kuchni.
Moje pokolenie, osób po 60-tym r.ż. niejednokrotnie musiało sobie radzić, kiedy były braki na...

więcej Pokaż mimo to

avatar
309
241

Na półkach: ,

Dla laików książka fajna, ja niestety nie jestem tego typu osobą. Znam wartość jedzenia i staram się nie marnować. Umiem w daty ważności, mrożenie i inne rzeczy.

Dla laików książka fajna, ja niestety nie jestem tego typu osobą. Znam wartość jedzenia i staram się nie marnować. Umiem w daty ważności, mrożenie i inne rzeczy.

Pokaż mimo to

avatar
1030
896

Na półkach:

Książka „Bez marnowania” z pewnością będzie pomocna w wykorzystywaniu jak najlepiej zapasów zgromadzonych w naszych lodówkach. To poradnik pełen inspiracji, pomysłów i praktycznych porad dla każdej pani domu, która ceni sobie gospodarne zarządzanie kulinarną stroną życia swoich domowników. Autorka pokazuje, że ze zwykłych produktów, a także składników uważanych za odpadki, można wyczarować niecodzienne dania cieszące podniebienia najbardziej wykwintnych smakoszy.

Recenzja: https://ezo-ksiazki.blogspot.com/2021/12/974-bez-marnowania.html

Książka „Bez marnowania” z pewnością będzie pomocna w wykorzystywaniu jak najlepiej zapasów zgromadzonych w naszych lodówkach. To poradnik pełen inspiracji, pomysłów i praktycznych porad dla każdej pani domu, która ceni sobie gospodarne zarządzanie kulinarną stroną życia swoich domowników. Autorka pokazuje, że ze zwykłych produktów, a także składników uważanych za odpadki,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
2322
2306

Na półkach:

Słyszeliście o zero waste? To kuchnia polegająca na tym, aby nie marnować i nie wyrzucać jedzenia. Niestety bardzi często wyrzucamy jedzenia przez złe przechowanie, czy za duża ilość, lub cokiwkek innego. W jednym miejscu świata jedzenie się wyrzuca a innych go nie na... Ale to także coś więcej niż moralne poglądy, zyski finansowe, to także zdrowe podejście i ciekawa kuchnia.

Ta książka to rady o tym jak przechowywać jedzenie i dbać o jego świeżość, a także całe mnóstwo przepisów na wykorzystanie resztek produktów

Jestem bardzo ciekawa, czy praktykujecie kuchnię zero waste? Dla mnie to wciąż nowe, ale korzystając z tych przepisów zamierzam ją powoli wprowadzać.

To świetna książka dla każdego kto zna się na kuchni zero wastw, lub zaczyna z nią przygodę. Dużo informacji, przepisów i zdjęcia, czyli wszystko czego trzeba.

Słyszeliście o zero waste? To kuchnia polegająca na tym, aby nie marnować i nie wyrzucać jedzenia. Niestety bardzi często wyrzucamy jedzenia przez złe przechowanie, czy za duża ilość, lub cokiwkek innego. W jednym miejscu świata jedzenie się wyrzuca a innych go nie na... Ale to także coś więcej niż moralne poglądy, zyski finansowe, to także zdrowe podejście i ciekawa...

więcej Pokaż mimo to

avatar
189
62

Na półkach: ,

Bardzo podoba mi się układ tej książki: na początku kilka powodów, z których marnujemy jedzenie oraz jak tego uniknąć, a później sporo przepisów posegregowanych rodzajami "ratowanych" produktów. Pierwsza część jest stosunkowo krótka i zwięzła, co bardzo mi przypadło do gustu, bo oczekiwałam przede wszystkim przepisów, a kilka prostych rad pięknie uzupełnia całość. Z drugiej strony osoby dłużej interesujące się tematyką zero waste w kuchni raczej nie znajdą nic nowego. Ja jednak jestem zwolenniczką ograniczenia rad, aby nie przytłoczyć nowicjusza, a zachęcić do działania i ewentualnego wyszukiwania dokładniejszych informacji w innych źródłach.
Jeśli chodzi o same przepisy, to produkty w nich użyte nie są wyszukane, przygotowanie raczej łatwe, a to ważne, żeby takie przepisy nie zniechęcały.

Bardzo podoba mi się układ tej książki: na początku kilka powodów, z których marnujemy jedzenie oraz jak tego uniknąć, a później sporo przepisów posegregowanych rodzajami "ratowanych" produktów. Pierwsza część jest stosunkowo krótka i zwięzła, co bardzo mi przypadło do gustu, bo oczekiwałam przede wszystkim przepisów, a kilka prostych rad pięknie uzupełnia całość. Z drugiej...

więcej Pokaż mimo to

avatar
506
353

Na półkach:

Bardzo ładnie wydana książka, przepisy opatrzone pięknymi zdjęciami, jednak nie do końca się nimi zainspirowałam. Myślę, że w tej tematyce możemy znaleźć pozycje z ciekawszymi i prostszymi pomysłami.

Bardzo ładnie wydana książka, przepisy opatrzone pięknymi zdjęciami, jednak nie do końca się nimi zainspirowałam. Myślę, że w tej tematyce możemy znaleźć pozycje z ciekawszymi i prostszymi pomysłami.

Pokaż mimo to

avatar
568
337

Na półkach:

Tematyka less/ zerowaste interesuje mnie od pewnego czasu, także cieszę się, że pojawia się również na polskim rynku czytelniczym... Na początku masa porad dotyczących zakupu, przechowywania i zużywania produktów.
W dalszej części autorka grupuje przepisy w zależności od tego co pozostało z produktów żywnościowych niezużyte np. aquafaba z puszki ciecierzycy, białka jajek, czerstwe pieczywo czy resztki wędliny pokazując czytelnikowi co można z nich wyczarować. I mimo, że większość z tych przepisów jest mi znana z innych podobnych pozycji czy stron kulinarnych plus za zachęcanie do tytułowego nie marnowania.

Tematyka less/ zerowaste interesuje mnie od pewnego czasu, także cieszę się, że pojawia się również na polskim rynku czytelniczym... Na początku masa porad dotyczących zakupu, przechowywania i zużywania produktów.
W dalszej części autorka grupuje przepisy w zależności od tego co pozostało z produktów żywnościowych niezużyte np. aquafaba z puszki ciecierzycy, białka jajek,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    29
  • Przeczytane
    17
  • Posiadam
    3
  • Kulinaria
    2
  • Tematyka kulinarna, książki kucharskie
    1
  • Brak?
    1
  • Żywność, diety i przepisy
    1
  • Dieta i rozwój
    1
  • Otrzymałam w prezencie, posiadam w domowej biblioteczce
    1
  • 2021
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Bez marnowania. Kuchnia zero waste


Podobne książki

Przeczytaj także