Layla

- Layla
- Otwarte
- 2021-02-24
- 2020-12-08
Layla oczarowała Leedsa swoją szczerością i bezpośredniością. Znany muzyk już od pierwszej chwili czuł, że łączy ich wyjątkowa więź. Po pierwszej wspólnie spędzonej nocy oboje byli pewni, że są bratnimi duszami, że będą razem już do końca życia…
Jednak ktoś ma inne plany i próbuje zabić Laylę. Dziewczyna przez wiele tygodni dochodzi do siebie po brutalnym ataku. Niestety jej psychiczne rany nie goją się równie szybko jak fizyczne. Leeds ma wrażenie, że to zupełnie inna kobieta niż ta, w której się zakochał. Aby ratować ich związek, zabiera ukochaną do pensjonatu, w którym wszystko się zaczęło. Tam Layla zaczyna czuć się jeszcze gorzej, a jej dziwne zachowania coraz bardziej się nasilają. A to tylko niektóre z wielu niewytłumaczalnych zdarzeń w pensjonacie…
Leeds musi podjąć trudną decyzję. Wie, że jeśli dokona złego wyboru, może zaszkodzić nie tylko Layli.
- 1 779
- 1 338
Nie wiem co napisać. Serio 😳
W pewnym momencie byłam tak zła na Leedsa, że chciałam odłożyć książkę. Ale problem był taki, że zbyt mocno wciągała. Chciałam wiedzieć co dalej i o co w ogóle chodzi. Dostałam swoje wyjaśnienia i... Dalej byłam w szoku 😂🤯
Jedynie dwa słowa są w stanie opisać mój stan psychiczny po lekturze- szok i niedowierzanie 😳
Nie wiem co napisać. Serio 😳
więcej Pokaż mimo toHistoria jest nieprzewidywalna i szokująca. Autorka stworzyła coś, czego nie jestem w stanie ogarnąć.
Jedynie dwa słowa...
Jest to inna książka niż dotąd czytałam. Musiałam bardziej się wczuć w historie niż dotychczas. Podobało mi się w dziewczynie, że jest bezpośrednia, pewną siebie kobietą i nieprzewidywalna. Niczego nie żałowała. Lepsza gorsza prawda niż słodkie kłamstwo powiedziane prosto w twarz.
Rozdziały z przesłuchania dają odmienny pogląd i na początku nie rozumiałam o co chodzi. Dlaczego chłopak tak się zachowuje w stosunku do niej? Przez niewytłumaczalne zjawiska jakie dzieją się w pensjonacie Leeds przeżywa koszmar.
Zakończenie jest oszałamiające, smutne, a zarazem wzruszające. Poleciały mi łzy smutku i radości. Warto ją przeczytać i zapoznać się z ich własną historią.
....
Cała recenzja na ig: d_wachowicz
więcej Pokaż mimo toRozdziały z przesłuchania dają odmienny pogląd i na początku nie rozumiałam o co chodzi....
Tutaj Colleen mnie nie zawiodła.
Pomysł z przeplataniem teraźniejszości i przeszłości był strzałem w dziesiątkę, podobał mi się tu o wiele bardziej niż w „Wszystkie nasze obietnice”.
Końcówka mi się tylko trochę nie podobała, bo Leeds od początku wiedział, że detektyw jest duchem, a na początku książki (czyli jakby na jej końcu) Leeds się zastanawia czemu go wcześniej nie wybadał. Trochę mi się to ze sobą gryzło.
Ahhh dobrze było w końcu przeczytać coś dobrego od Colleen (dwa dni mi to zajęło).
Tutaj Colleen mnie nie zawiodła.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZupełna nowość od niej, nigdy nie pisała niczego w klimatach paranormal activity, ale muszę przyznać, że całkiem ciekawie jej to wyszło.
Końcówka mi się tylko trochę nie podobała, bo Leeds...
Książka wywarła na mnie spore wrażenie. Była bardzo zakręcona ale to dawało jej niepowtarzalny klimat. Polecam każdemu bez względu na wiek bo książka dobrze pokazuje do czego prowadzi ogromna obsesja na czyimś punkcie
Pokaż mimo toZupełnie inni klimat książki. Poznajemy głównych bohaterów już na przestrzeni lat. Nic tutaj nie jest takie oczywiste. Nie spodziewałam się takiej akcji.
Pokaż mimo toCo tu się wydarzyło? Nie mam zielonego pojęcia. Czy chcę wiedzieć, co siedziało w jej głowie podczas tworzenia tej powieści? Nie.
Pokaż mimo toNudna, sztucznie przeciągana książka z dość ciężką do zrozumienia fabułą. Po prostu słaba.
Nie przeczytałam ani jednej opinii przed sięgnięciem po tę książkę. I muszę przyznać, ze kompletnie nie spodziewałam się tego, co zostało mi zaserwowane…
Historia dotyczy dwojga bohaterów - Layli i Leedsa, którzy zakochują się w sobie od pierwszego wejrzenia. Spotykają się ze sobą, aż psychopatyczna eks muzyka postanawia zabić Laylę. Fajny motyw, nie? Tylko że to nie jest główny temat książki. Jest nimi duch. I zabłąkane dusze. No i niestety to zupełnie do mnie nie trafiło. Cały czas miałam z tyłu głowy nadzieję, że okaże się, iż to wszystko jakiś wymysł, sen, zaburzenie psychiczne… A tu jednak nie 🙃
Dlaczego więc 4 gwiazdki? Bo CoHo zrobiła to po raz kolejny… Wciągnęła mnie historią z „nie moją” fabułą i raczej średnim zakończeniem. Ale ten styl pisania, dialogi i bohaterowie zawsze mają „to coś”, przez co nie mogę oderwać się od lektury.
Nie jest to najlepsza książka Hoover, ale nie jest też najgorsza 🤷♀️ Mam jednak nadzieję, że już żadna jej pozycja nie będzie miała wątków paranormalnych…
~ Madzia
Po więcej recenzji zapraszamy na: www.instagram.com/shaggy.books/
więcej Pokaż mimo toZ początku wydaje nam się, że dostaniemy średni thriller ze scenami erotycznymi. Że będzie to typowa powieść romantyczna w stylu Hoover, tylko nieco uzupełniona o jakieś morderstwo czy coś w tym rodzaju. Cóż…
Historia...
Gdybym mogła dałabym 11 gwiazdek. Albo i więcej. Colleen inna niż dotychczas, ale tak samo dobra, a nawet lepsza. Wyobraźnia tej autorki to dla mnie.. nie wiem.. no, coś pięknego! Skąd ona bierze te pomysły?! Layla to jedna z najlepszych książek ever jakie przeczytałam!
Pokaż mimo toŚwietnie zapowiadająca się książka okazała się być średniakiem. Pomysł bardzo niebanalny , ale czegoś zabrakło. Autorka momentami trzyma nas w napięciu ,po czym po chwili wieje nudą. Bardzo trudno ocenić tą pozycje .
Pokaż mimo toJa może zostawię tutaj tylko tyle - moim zdaniem Colleen Hoover powinna pozostać przy pisaniu romansów, a nie "thrillerów" :D ale to oczywiście moja opinia