Mistrz romansu Nozaki #6

- komiksy
- Mistrz romansu Nozaki (tom 6)
- Gekkan Shoujo Nozaki-kun
- Waneko
- 2020-12-15
- 2020-12-15
- Amelia Lipko
- komedia romans szkolne życie 4-koma shounen manga
Nieokrzesany licealista szuka w życiu momentów rodem z mangi shojo.
Umetaro Nozaki nie cofnie się przed niczym, żeby znaleźć inspirację do mangi! Zagra w upiorną grę, zorganizuje test odwagi, a nawet zostanie menedżerką drużyny koszykówki! Czy odnajdzie w tym wszystkim jakieś romantyczne chwile? Czy wyrafinowana Yuzuki Seo zostanie dziewczyną Mikoto Mikoshiby? Tymczasem Yu Kashima spróbuje poznać miłość dzięki Masayukiemu Horiemu, a uczucia Chiyo Sakury wymkną się spod kontroli pod nieobecność Nozakiego! Oto szósty tom komedii o licealiście rysującym mangę shojo, w którym aż roi się od niespodzianek, miłości i zabawnych zwrotów akcji!
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Jest to jedna z niewielu mang szkolnych, w których tak bardzo angażuję się w relacje między bohaterami. Idealna równowaga między romansem, który nie jest przesłodki, a komedią, która wywołuje uśmiech na twarzy. Gdybym miała takich znajomych w szkole to z chęcią bym do niej chodziła.
Pokaż mimo to„MIŁOSNE” PRZYPADKI MANGAKI
Kiedy dobiegł końca „Bakuman”, jedna z najlepszych serii mangowych, z jakimi się w życiu zetknąłem, nie sądziłem, że jeszcze coś w podobnym temacie – czyli traktującego o życiu mangaków – zdoła mnie kupić. A jednak. „Mistrz romansu Nozaki”, do którego na początku podchodziłem z dużym dystansem, okazał się znakomitą, choć zupełnie inną – zarówno od „Bakumana”, jak i moich oczekiwań – mangą, niż na pierwszy rzut oka można by sądzić. I od tamtej pory każdy z tomików pochłaniam z niecierpliwością i równie niecierpliwie czekam potem na kolejne części. A to z pozoru tylko prosta komedia romantyczna dziejąca się w świecie twórców komiksów.
Nozaki to licealista, który został autorem serii dla nastoletnich dziewcząt. Od tamtej pory zmaga się z problemami, bo skąd tu czerpać inspiracje, skoro co prawda rozumie się zasady rządzące gatunkiem, ale nie ma za grosz romantyzmu? Dlatego właśnie ciągle stara się znaleźć natchnienie, a by tego dokonać, wikła się w najróżniejsze sytuacje. Ale czy granie w upiorną grę, test odwagi albo zostanie menedżerką drużyny koszykówki to dobre metody?
Wybierzcie się razem z nim w poszukiwaniu tajemnic szkoły! Zobaczcie uczucie, jakie zrodzi się między bratem Nozakiego i… I przekonajcie się, jakie miłosne perypetie czekają pozostałych!
„MIŁOSNE” PRZYPADKI MANGAKI
więcej Pokaż mimo toKiedy dobiegł końca „Bakuman”, jedna z najlepszych serii mangowych, z jakimi się w życiu zetknąłem, nie sądziłem, że jeszcze coś w podobnym temacie – czyli traktującego o życiu mangaków – zdoła mnie kupić. A jednak. „Mistrz romansu Nozaki”, do którego na początku podchodziłem z dużym dystansem, okazał się znakomitą, choć zupełnie inną – zarówno...