Made in Abyss #7
- 2020-01-31
- 2020-01-31
- Tomasz Molski
- manga kotori seinen
Riko i jej towarzysze docierają na szóstą warstwę i znajdują schronienie w wiosce wypaczonych, gdzie największym skarbem jest „wartość”. Nanachi podejmuje brzemienną w skutkach decyzję, a Riko odkrywa tajemnicę, która może na zawsze zmienić jej wyobrażenie o Otchłani. Oto siódmy tom opowieści o niezwykłej, pełnej zaskakujących zwrotów akcji przygodzie.
Wierność, przyjaźń, pomysłowość kontra sekrety, tajemnice i enigma. Nowi bohaterowie dostarczają nowych informacji i nowych nici w wielkiej pajęczynie mroku. Czeluść pozostając na uboczu pochłania i tak w swą głębie...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdybym potrafił odstawić na bok te obrzydliwe ukryte pod obwolutą okładki to z pewnością, byłaby to jedna z moich ulubionych serii. Niestety nie potrafię, co w połączeniu ze zbytnią rozwlekłością dalszych tomów sprawiło, że odpuściłem. Może skończę serię, gdy ukaże się całość.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPODRÓŻ DO WNĘTRZA ZIEMI
„Made in Abyss” to jednak z tych serii, które im bliżej są finału, tym czytelnikowi coraz trudniej jest się z nimi rozstać. Ten świat wciąga, ci bohaterowie angażują nasze emocje, te tajemnice nie pozwalają się oderwać, a przecież jest tu jeszcze akcja. Jest klimat, są ciekawe pomysły, niezwykłości, popisy wyobraźni… I nawet jeśli nuta erotyki w wykonaniu dziecięcych bohaterów wciąż obecna jest na stronach, cykl absolutnie warto jest poznać i dać mu się uwieść.
Podróż do wnętrza Ziemi trwa. Dotarcie do szóstej warstwy nie jest jednak końcem podróży Riko i jej przyjaciół, za to na pewno staje się ważnym jej etapem. Znalezienie schronienia w wiosce wypaczonych to jedno, bo czy to dziwaczne miejsce w ogóle może dać schronienie? Ważniejsze jednak są odkrycia, które już czekają na horyzoncie. Potem wszystko może się zmienić, a to przecież jeszcze nie koniec wyprawy…
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/04/made-in-abyss-7-akihito-tsukushi.html
PODRÓŻ DO WNĘTRZA ZIEMI
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Made in Abyss” to jednak z tych serii, które im bliżej są finału, tym czytelnikowi coraz trudniej jest się z nimi rozstać. Ten świat wciąga, ci bohaterowie angażują nasze emocje, te tajemnice nie pozwalają się oderwać, a przecież jest tu jeszcze akcja. Jest klimat, są ciekawe pomysły, niezwykłości, popisy wyobraźni… I nawet jeśli nuta erotyki w...