Sztuka dobrego życia. 52 zaskakujące drogi do szczęścia
- 2018-12-18
- 2018-12-18
- Jadwiga Kurkiewicz-Laskowska
- psychologia
„Sztuka dobrego życia” to książka dla każdego, kto poszukuje mądrego, ale nienachalnego przewodnika na drodze do lepszego zrozumienia siebie. Książka była bestsellerem w krajach niemieckojęzycznych – przez kilka tygodni numerem 1 na liście „Spiegla”. Czerpiąc z dorobku nauk społecznych, głównie psychologii i antropologii, Dobelli pokazuje różne – często nieoczywiste – sposoby na poprawienie samopoczucia, podwyższenia samooceny, wzmocnienia relacji z innymi ludźmi, traktowanie siebie i innych z większym szacunkiem i życzliwością. 52 minisesje napisane są językiem prostym, zrozumiałym, pełnym dowcipnych porównań i odwołań.
Dodaj cytat z książki Sztuka dobrego życia. 52 zaskakujące drogi do szczęścia
Dodaj cytat
Ciekawa książka, napisana łatwym w odbiorze językiem. Zawiera 52 krótkie rozdziały, w których autor przedstawia swoje koncepcje na temat życia i sposobów odczuwania radości na co dzień.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo polecam, ciekawa pozycja.
Bardzo polecam, ciekawa pozycja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiazka ze wzgledu na tresc, forme (krotkie rozdziały) oraz format wydania powinna znalezc sie w toalecie , przy kibelku, kazdego myślącego faceta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo mnie ta książka nie zachwyciła są tam porady często ekonomiczne takie bardziej praktyczne, niemniej jednak od połowy książkę te przekartkowałem niewiele z tych zasad zapamiętałem w sumie na ten moment do żadnej z tych porad nie pamiętam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam
Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zawierająca 52 krótkie acz treściwe felietony na temat narzędzi myślowych poprawiających nasze życie. Autor czerpał pomysły z wiedzy psychologicznej, stoicyzmu i poradników inwestorów giełdowych. Lekki miszmasz ale przyjemnie się czyta i każdy coś ciekawego znajdzie dla siebie.