Zagadka Królowej Parku
- literatura dziecięca
- 2017-01-01
- 9788380572003
- Ignacy i Mela na tropie złodzieja
- tajemnica zagadka śledztwo detektywi
Jeżeli myślisz, że podczas zawodów biegowych nic ciekawego nie może się zdarzyć, to jesteś w błędzie. Spotkasz tu leśnego dziada, Królową Parku, ni-to-wyżła-ni-to-mopsa, czyli psa Placka oraz gdaczącego jak kura szpaka. Wszystkim podoba się drogocenny szafir z korony, Kocie Oko, który ktoś kradnie. Pomóż Meli, Ignacemu i podkomisarz Klarze – ubranej stosownie do okoliczności w różowy strój fitness – rozwikłać zagadkę zniknięcia Kociego Oka. Przestępcą może okazać się ktoś z biegaczy, organizatorów, wszystkowiedząca dziennikarka, a może jeszcze zupełnie ktoś inny. Ktoś, kogo byś nigdy nie podejrzewał...
Detektywistyczne opowiadanie o bliźniakach, niepodobnych do siebie jak pies i kot, zabierze Cię w podróż do świata pełnego niespodzianek, gdzie wszystko może się wydarzyć. Nawet to, że Ty pierwszy wpadniesz na trop złodzieja!
Opinie [3]
Ogólnie to niezła, ale nie podoba mi się to, że można wybrać samemu zakończenie.
Pokaż mimo toJeżeli ciekawi Was historia zaginionego klejnotu to coś dla Was i Waszych dzieciaków!
więcej"Zagadka Królowej Parku" to opowieść trzymająca w napięciu młodego czytelnika, gdzie nie brakuje również humoru. Ignacy i Mela to rodzeństwo, które nie boi się nowych wyzwań, a wszelkie zagadki motywują ich do wszelkich działań.
Zapraszam na pełną...
Jakiś czas temu dzięki uprzejmości Wydawnictwa Debit otrzymałem dla mojego siostrzeńca Calvina komplet bajek z serii o Meli i Ignacym na tropie złodzieja autorstwa Zofii Staniszewskiej. Tutaj bardzo ważną rolę odegrały ilustracje na które jak wiemy dziecko zwraca największą uwagę. W przypadku tej serii za ilustrację odpowiedzialny jest Artur Nowicki. Sam przyznam, że...