Zakochany Tyran 2
Wydawnictwo: Kotori Cykl: Zakochany Tyran (tom 2) Seria: Boys Love komiksy
- komiksy
- Zakochany Tyran (tom 2)
- Boys Love
- Koisuru Boukun / The Tyrant Falls In Love
- Kotori
- 2013-08-11
- 2013-08-11
- Tomasz Molski
- manga yaoi kotori boys love komedia romans komiks japoński koisuru boukun
Nadzieje na udany związek z Souichim rozsypują się jak domek z kart. Senpai staje okoniem i nie chce słyszeć o zaletach regularnego współżycia. Ale Morinaga nie daje za wygraną, skoro już raz (a nawet dwa) posmakował, co znaczy spełnienie z ukochanym. Tymczasem napięta sytuacja komplikuje się jeszcze bardziej. Przykry incydent z przeszłości, który kiedyś zmusił Morinagę do opuszczenia rodzinnych stron,i tym razem przysporzy mu nie lada zmartwień. Pojawienie się na scenie wydarzeń nowego bohatera wywoła lawinę nieprzewidzianych wypadków. Senpai naprawdę się wkurzy...
Mam katastroficznie trudną relacje z tą serią. Fabuła i realność - jest naprawdę mocno średnia. Irytujące postacie, wprawiające w dyskomfort elementy prześladowań seksualnych kończących się syndromem sztokholmskim.
Kreska toporna, do czego przyczynia się data wydania - mangi w tym okresie z tej kategorii wyglądały tak topornie i jako nastolatka nie mając wyboru musiałam po nie sięgać, nie mając innego wyjścia.
Aktualnie jestem zdania, że jest to tytuł, który w historii tematyki treści komiksu japońskiego znacząco pokazuje jego rozwój. - Od skrajnych, wzbudzających przerażenie tematyk, po dzisiejsze popierdułki spod ręki dziewcząt zamkniętych w epoce nierealistycznego romantyzmu.
Nie dobrnęłam do końca serii - psychika mi nie pozwoliła zatrzymując na bodajże 11 tomie
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKreska toporna, do czego przyczynia się data wydania - mangi w tym okresie z tej kategorii wyglądały tak topornie i jako nastolatka nie mając wyboru musiałam po...
Drugi tom jest o niebo lepszy od pierwszego. Mniejsza o fabułę. Największym plusem drugiego tomiku jest język, jakim posługują się bohaterowie. Nie do końca grzeczny, nie całkiem poprawny, za to bardzo współczesny i życiowy :). Zaśmiewałam się jak bura koza i jestem z siebie zadowolona, że nie poprzestałam na 1-szym tomie.
Tłumacz warty uwagi.
Jakość druku niestety nadal zła - rozmyte rysunki wywołują chęć udania się na wizytę do okulisty ==
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTłumacz warty uwagi.
Jakość druku niestety nadal...
Drugi tom Zakochanego Tyrana jest z całą pewnością lepszy i ambitniejszy od swojego poprzednika. Autorka pokusiła się o głębszą i bardziej skomplikowaną fabułę, a także więcej skupiła się na uczuciach. Relacja bohaterów się rozwija, a zimne serce Souichiego powoli topnieje. Urocze sceny i dramaty przewijały się wielokrotnie. Nie zabrakło też zabawnych sytuacji i masy śmiechu (szczególnie czytając wymyślne obelgi Senpaia - "ty kmiocie" i tym podobne). Polecam i zabieram się za kolejny tom!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa manga jest po prostu świetna. Kocham kreskę autorki, a tłumaczenie jest naprawdę dobre. Przeczytałam ten tomik dwa razy i nie znalazłam błędów, co również jest niezwykłe.
Fabuła komiksu choć może przewidywalna, jest też wyjątkowa i wciągająca. Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby temat homofobii podjęto w gatunku yaoi w ten sposób. Homofob jako główny bohater? Obiekt uczuć geja? Ależ proszę bardzo! (że też jeszcze nie doszło do jakiegoś wybuchu, choć momentami Souichi jest bliski)
Humor po prostu rozwala na łopatki! Zdecydowanie polecam tę mangę i szykuję się do zakupu kolejnych tomików.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFabuła komiksu choć może przewidywalna, jest też wyjątkowa i wciągająca. Jeszcze nigdy nie widziałam, żeby temat homofobii podjęto w gatunku yaoi w ten sposób. Homofob jako główny bohater? Obiekt uczuć...
Długo zwlekałam z lekturą drugiego tomu tej mangi. Teraz, po lekturze kompletnie nie wiem dlaczego. To całkiem przyjemna historia, dialogi śmieszą kiedy powinny, a tłumacz odwalił kawał solidnej roboty. Bez wątpienia sięgnę po kolejne tomy, chociaż można przewidzieć jak to wszystko się skończy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttp://www.komiks.gildia.pl/komiksy/zakochany-tyran/2/recenzja
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo cóż. Panowie Tatsumi (doktorant homofob) i zakochany w w nim student gej - Morinaga nadal prowadzą ze sobą nieustanną grę i walkę. Choć w tomie 2 już dzieje się, oj dzieje... Gwałt na doktorancie z przyzwoleniem tegoż?