Zdrowe przetwory. 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych

Okładka książki Zdrowe przetwory. 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych
Jolanta Naklicka-Kleser Wydawnictwo: Zwierciadło kulinaria, przepisy kulinarne
224 str. 3 godz. 44 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Zwierciadło
Data wydania:
2018-08-21
Data 1. wyd. pol.:
2018-08-21
Liczba stron:
224
Czas czytania
3 godz. 44 min.
Język:
polski
ISBN:
9788381320436
Tagi:
kulinaria zdrowe przetwory kuchnia gotowanie kiszonki konfitury pesto żywność
Średnia ocen

                7,5 7,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,5 / 10
11 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
744
734

Na półkach: ,

Kiedy w połowie września będąc w bibliotece zerknęłam na regał z nowościami, ta książka przyciągnęła mój wzrok. Z jakichś powodów trafiła do mnie w porę adekwatną dla zachowywania tego co daje natura w słoikach. Zwyczajowo nie interesują mnie książki o przetwarzaniu żywności, bo są zbyt skomplikowane i wymagające jak na moje kulinarne chęci, ale ta mnie zainteresowała ze względu na prostotę przepisów, możliwości komponowania warzyw i owoców i piękne zdjęcia. Pierwszy raz przeczytałam całą książkę z przepisami i zachciało mi się z niej skorzystać, bo smakowitość jaka płynie z opisów namawia do spróbowania własnych sił w robieniu przetworów na zimę a łatwość wykonania wręcz sprawia przyjemność.

Książka to nie tylko wspomniane przepisy to także podstawowa wiedza dotycząca przetworów, rozumienia rodzajów przetwarzania i niezbędne przygotowania przed finałem spektaklu. Zawiera też opisy szczególnie zdrowych przypraw lub dodatków. Autorka zapisała w książce zarówno przepisy tradycyjne i najbardziej znane jak i wręcz eksperymentalne. W przepisach zawarła recepty na kiszonki, marynaty, sosy, ajwary i soki.

Polecam tą prostą, pomocną i ciekawą książkę o zachowywaniu smaków, kolorów i zapachów przez mało słoneczne miesiące.

Kiedy w połowie września będąc w bibliotece zerknęłam na regał z nowościami, ta książka przyciągnęła mój wzrok. Z jakichś powodów trafiła do mnie w porę adekwatną dla zachowywania tego co daje natura w słoikach. Zwyczajowo nie interesują mnie książki o przetwarzaniu żywności, bo są zbyt skomplikowane i wymagające jak na moje kulinarne chęci, ale ta mnie zainteresowała ze...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    22
  • Przeczytane
    18
  • Posiadam
    5
  • Kulinaria
    3
  • Kulinarne
    2
  • Przeczytane 2018r.
    1
  • Teraz czytam
    1
  • Chcę w prezencie
    1
  • Ulubione
    1
  • 2020
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Zdrowe przetwory. 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych


Podobne książki

Przeczytaj także