Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Prawda i mity na temat cukru

Wydawnictwo: Klub dla Ciebie
6 (4 ocen i 0 opinii) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
2
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788325800680
liczba stron
176
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski

Od naturalnego źródła życia do słodkiej trucizny!Cukier naturalny awymyślonya przez naturę umożliwia prawidłowy przebieg reakcji chemicznych w procesie przemiany materii, zachodzących codziennie w naszym organizmie.Jest niezbędny dla zdrowia. Cząsteczki cukru stanowią paliwo dla komórek, dzięki nim funkcjonują nasze ciało i umysł. Drugi rodzaj cukru a oczyszczony biały kryształ został...

Od naturalnego źródła życia do słodkiej trucizny!Cukier naturalny awymyślonya przez naturę umożliwia prawidłowy przebieg reakcji chemicznych w procesie przemiany materii, zachodzących codziennie w naszym organizmie.Jest niezbędny dla zdrowia. Cząsteczki cukru stanowią paliwo dla komórek, dzięki nim funkcjonują nasze ciało i umysł. Drugi rodzaj cukru a oczyszczony biały kryształ został opracowany przez przemysł spożywczy. Jadany w dużych ilościach ma dla organizmu zgubne skutki: powoduje nadwagę, cukrzycę, nadciśnienie, próchnicę, a nawet depresję. Autor ostrzega w swojej książce przed niefrasobliwym traktowaniem tego zagrożenia. Przedstawia genezę chorób uwarunkowanych nadmiernym spożyciem cukru, zwraca przy tym szczególną uwagę na niebezpieczne skutki spożycia cukru przez dzieci.Podpowiada, jak rozszyfrowywać etykiety na produktach spożywczych: cukier często jest ukryty pod różnymi niewiele nam mówiącymi określeniami. Autor radzi także, jak można bez cukru zdrowo gotować, jeść i żyć, unikając w ten sposób acukrowej pułapkia.* Cukier: od buraka do białej kostki w cukiernicy* Jak powstaje pociąg do słodyczy* Utajone rodzaje cukru* Cukrzyca, nadciśnienie, otyłość a asłodkiea choroby* zdrowi bez cukru a program odżywianiaWspierany przez wymyślne kampanie reklamowe przemysł cukrowniczy robi z nas niewolników i ofiary słodkich kusicieli. Spożycie cukru wciąż rośnie, a jego szkodliwe następstwa dla zdrowia są alarmujące. Prawie co druga osoba dorosła ma nadwagę, również co drugie dziecko w wieku szkolnym waży zbyt wiele.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (19)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 515
Ewa | 2016-03-25
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 31 marca 2016
książek: 20
cronecer | 2014-06-30
Na półkach: Przeczytane
książek: 258
gothic_girl | 2013-09-05
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 188
carlosbueno | 2012-04-24
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: listopad 2011
książek: 8833
Chaoticreader | 2016-04-30
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 6542
Bożena | 2016-01-09
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 23
Mariola | 2015-12-02
Na półkach: Przeczytane
książek: 1261
MWWFB | 2015-08-24
Na półkach: Przeczytane
książek: 197
aksala | 2015-06-02
Na półkach: Teraz czytam
książek: 587
Monika | 2014-11-16
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 9 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd